07 mei
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV op zoek naar punten bij Excelsior

voetbal

MVV op zoek naar punten bij Excelsior

Donderdag 15 oktober 2020

De selectie van MVV Maastricht zet vrijdag in twee bussen koers richting Rotterdam. In Kralingen zal vanaf 21.00 uur met Excelsior gestreden worden om de fel begeerde punten. MVV reist af zonder de geblesseerden Kai Heerings, Jelle Duin en Oussama Zamouri.

Trainer Darije Kalezic:“Waar we nu staan met de ontwikkeling van ons team, daar ben ik trots op. Je ziet dat we tegen GA Eagles 60 minuten heersen. Alleen twee momenten van onachtzaamheid en we staan met 2-0 achter. Dominantie moeten we nog leren vertalen naar doelpunten en natuurlijk dan ook minder kansen weggeven. Dan ben je een stabiele ploeg.”

Excelsior heeft dit seizoen nog geen enkel punt in eigen stadion weten te bemachtigen. Meest opvallende uitslag in eigen huis kon tegen Almere worden opgetekend. De Rotterdammers verloren met 6-4. Een week eerder werd nog met 6-1 in Eindhoven van Jong PSV gewonnen. “Excelsior is nog zoekende. Veldspel is altijd goed verzorgd. Maar ik hoop dat ze nog even zoekende blijven”, lacht de MVV-coach.

Met zeven punten uit zeven duels beleeft Excelsior de slechtste seizoenstart sinds 1997. De statistieken als we het hebben over de duels met MVV spreken voor de thuisclub. In de vijftien duels die in Rotterdam tussen beide teams werden uitgevochten won de thuisclub tien keer. Twee keer werd er gelijk gespeeld en MVV won zelf drie keer.

De wedstrijd in Rotterdam begint om 21.00 uur en is live te zien op FOX Sports.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners