31 januari
20:00

sc Cambuur

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV op zoek naar derde zege op rij

voetbal

MVV op zoek naar derde zege op rij

Donderdag 07 januari 2021

MVV Maastricht treft vrijdag 8 januari in eigen Geusselt op Jong FC Utrecht. De wedstrijd begint niet om 21.00 uur maar is verplaatst naar 18.45 uur, zodat de wedstrijd live kan worden uitgezonden door ESPN. Darije Kalezic is duidelijk wat hij van zijn mannen verwacht: “een teamprestatie zoals tegen FC Volendam.”

De balans wat uitslagen betreft, slaat duidelijk door in het voordeel van MVV. Sinds de teams (2016) tegen elkaar spelen heeft Jong FC Utrecht één keer weten te winnen en dat was in oktober 2017, toen verloor MVV in Utrecht met 2-1. In totaal won MVV vier duels van Jong FC Utrecht en werd er twee keer gelijkgespeeld. De laatste ontmoeting dateert van 6 december 2019. In De Geusselt werd het toen 1-1.

Jong FC Utrecht neemt momenteel plek 13 in op de ranglijst. In totaal werd er dit seizoen zeven keer gewonnen, één maal remise gespeeld en tien maal verloren. Beide ploegen wonnen hun laatste ontmoeting, MVV kwam uit Volendam terug met een knappe 1-0 zege, Jong FC Utrecht was thuis te sterk voor FC Den Bosch (3-1).

MVV gaat op zoek naar de derde zege op rij. De laatste twee duels (tegen FC Dordrecht en FC Volendam) werden gewonnen. “Utrecht heeft een voetballende ploeg, allemaal technisch vaardige spelers. We zullen ze niet veel ruimte moeten geven om in hun spel te laten komen. We moeten ook doorgaan met de lijn waarmee wij bezig zijn. Als team opereren en dus een mooie teamprestatie neerzetten.”

Bij MVV ontbreken Shermar Martina, Joy Lance Mickels en Timo Stavitski. Wel van de partij is weer Kai Heerings. Ook de nieuwkomers Brem Soumaoro en Kursad Sürmeli zitten bij de wedstrijdselectie.

Het duel begint vrijdag om 18.45 uur en is live te volgen via ESPN, L1 radio en MVV-Twitter.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners