https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV op bezoek in Eindhoven bij plaatselijke FC

Donderdag 13 september 2018

In de vijfde competitieronde neemt MVV Maastricht het vrijdag 14 september in Eindhoven op tegen de plaatselijke FC. De ploeg van trainer David Nascimento pakte als enige ploeg in de Keuken Kampioen Divisie in de voorgaande vier competitierondes nog géén punten en staat daarmee stijf onderaan in de league.

FC Eindhoven zag in de zomerstop een grote delegatie Belgen richting het Jan Louwersstadion paraderen. Met Van der Heyden (Oostende), Ekangamene en Essikal (beiden Beerschot), Bourard (STVV) en Sam (Hapoel Arce) kwam een heel leger van onze zuiderburen de grens over. Voeg daaraan toe de komst van onder andere Daniels (sc Cambuur), Seedorf (Inverness) en Kuiper (SV TEC) en het is duidelijk dat trainer Nascimento  een ploeg aan het smeden is. Afgelopen vrijdag werd er frank en vrij gevoetbald op het Kasteel tegen Sparta Rotterdam, maar de thuisploeg kwam in de slotfase tóch nog voorbij de bezoekers dankzij doelpunten van Drenthe en Auassar. De Eindhovenaren smachten dan ook naar hun eerste punt(en) en zullen gebrand zijn om de Sterrendragers op een heet avondje te trakteren.

Maar daar zijn de mannen van Ron Elsen zich op beducht. Met de terugkeer van de internationals Shermar en Shermaine Martina én de vorige week geschorste Maxime Gunst, krijgt de selectie weer een boost. Voor die laatste is het vrijdag een weerzien met zijn oude club. Gunst speelde in totaal vijf seizoenen voor de Lichtstadclub en kwam daarin tot 97 optredens in de Jupiler League.

De beslissing over het feit of Maxime Gunst vrijdag in de basis start, ligt uiteraard bij de technische staf. Zowel Hawbir Moustafa als nieuwkomer Marnick Vermijl speelden afgelopen vrijdag in Almere (2-2) een goede pot. Stevige concurrentie derhalve in de verdediging, ook met de terugkeer van de beide Martina’s. De broers hadden overigens dinsdagnacht (2.00 Nederlandse tijd) beiden een basisplaats in het nationale elftal van Curaçao. De Martina’s maakten, samen met hun ploeggenoten, gehakt van Grenada: 10-0. Shermar stond centraal in de verdediging geposteerd, Shermaine had een controlerende rol op het middenveld. De beide MVV-jeugdexponenten zullen staan te trappelen om, na het blauw van Curaçao, nu weer het rood-wit aan te doen en ten strijde te trekken voor ‘hun’ cluppie.

Scheidsrechter vrijdag 14 september (20.00 uur aanvang) is de heer Van de Graaf.