30 november
20:00
N.E.C. Nijmegen

N.E.C. Nijmegen

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV na prima eerste helft weggetikt door Jong Ajax

voetbal

MVV na prima eerste helft weggetikt door Jong Ajax

Zaterdag 24 oktober 2020

Elke MVV'er zal zich eens in de ogen hebben gewreven, tijdens de eerste helft van MVV-Jong Ajax. De rood-witten speelden met flair, en waren beter dan de Amsterdamse talenten. Hoe anders was dat na de thee. Van de dadendrang was niets meer te herkennen, MVV werd weggespeeld: 1-5.

Luc Mares en Kai Heerings wonnen hun duels, Shermar Martina en Gaston Salasiwa waren constant aanspeelbaar aan de zijkanten, Jérôme Déom, Koen Kostons en Thibaut van Acker hadden het middenveld in handen en Arne Naudts, Joeri Schroijen en Timo Stavitski waren hun verdedigers meer dan eens de baas. Het klinkt bijna onwerkelijk na een 1-5 nederlaag, maar toch was het voor rust de realiteit bij MVV-Jong Ajax. Zeker na de 1-1 (goals Déom na een scrimmage en een knap schot van De Waal) had MVV het heft stevig in handen. De ploeg combineerde prima, en wist een aantal knappe kansen bij elkaar te spelen. Helaas schoot Schroijen voor open goal naast, en stuitte Kostons op doelman Scherpen, anders was MVV met een verdiende voorsprong gaan rusten.

Hoe soepel en degelijk het spel voor rust was, zo onsamenhangend en stroef was het na de thee. MVV leed veel te snel balverlies, hield de bal daardoor niet meer in de ploeg, en legde Ajax nauwelijks nog een strobreed in de weg. Zeker na de 1-2, een rush van Rensch na dom balverlies van Stavitski, zakte MVV als een kaartenhuis in elkaar. Jong Ajax wist keer op keer de oersterke spits Brobbey te vinden, die de bal keer op keer bij een gevaarlijk opduikende ploeggenoot kreeg. Binnen no-time was het 1-5 (goals Musampa, Giovanni en Ünüvar), en MVV wist daar niets tegenover te stellen. Ajax-doelman Scherpen werd geen enkele keer meer getest.

Zo werd de knappe eerste helft teniet gedaan.

Ook trainer Darije Kalezic zag het verval in de tweede helft. "In eerste helft waren we echt goed bezig. Dan zie je ook de vooruitgang in de groep. In de tweede helft hield men zich te vaak niet aan de afspraken waardoor de ruimtes voor Jong Ajax te groot werden." Over de nederlagen tegen Go Ahead Eagles, Excelsior en Jong Ajax zegt de trainer: "Het is geen verrassing dat wij van deze ploegen verliezen. Het zou eerder een verrassing zijn als wij die wedstrijden zouden gaan winnen. Genoemde ploegen zijn allemaal al jaren op weg, wij beginnen pas. Kijk, als wij nu achtereenvolgens van Top Oss en Dordrecht zouden verliezen, dat zou het een ander verhaal zijn. Ik heb al eerder gezegd, we zijn aan een proces begonnen met een team dat een van de jongste teams in het betaalde voetbal is. We boeken zichtbaar vooruitgang maar het is allemaal niet van vandaag op morgen gerealiseerd."

Opstelling MVV Lathouwers, Martina, Mares, Heerings (71. Swanson), Salasiwa; Van Acker, Déom, Kostons (83. Van Bommel); Schroijen (83. McEachran), Naudts en Stavitski ( 60. Mickels). Gele kaart: Kai Heerings en Thibaut van Acker.Toeschouwers: 0.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners