20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

MVV moet Volendam afhouden van periodetitel

voetbal

MVV moet Volendam afhouden van periodetitel

Donderdag 12 december 2019

MVV Maastricht heeft vrijdag de dertiende een zware taak voor de boeg. FC Volendam kan namelijk bij winst op MVV de tweede periodetitel in de wacht slepen. ‘Het andere oranje’ is dan ook op dit moment niet voor niets de te kloppen ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste zeven competitiewedstrijden wisten de mannen van trainer Wim Jonk in rij in winst om te zetten. Hierdoor vinden we Volendam terug op de ranglijst ook nog eens terug op plek 4.  MVV-trainer Fuat Usta heeft over de fitheid van zijn selectie weinig zorgen. Natuurlijk ontbreken de langdurig geblesseerden Tim Zeegers en Lars van Meurs daarbuiten is alleen Gavin Vlijter een vraagteken. Hij heeft deze week pas twee keer mee kunnen trainen. Gekeken wordt hoe hij reageert op de donderdagtraining. Is hij fit, dan reist hij met de selectie mee.

MVV heeft dit seizoen diverse topploegen in de Keuken Kampioen Divisie geregeld in de houdgreep genomen. Helaas was de beloning er niet altijd naar. En nu Volendam? Fuat Usta: “Volendam zit in een flow. Zijn bezig aan een goede serie. Maar, nu moeten ze. Ze moeten van MVV winnen om de periodetitel zeker in de wacht te slepen.”

In de laatste zeven wedstrijden won Volendam onder andere bij Excelsior (1-2) en Jong Ajax (1-3). In eigen huis won de ploeg uit Noord-Holland onder meer van NEC (3-1). In deze mooie reeks werd alleen in de beker met minimaal verschil verloren op Het Kasteel van eredivisionist Sparta (1-0). De MVV-coach: “Volendam is een technisch vaardige ploeg. Altijd op zoek naar een voetballende oplossing.” Usta ziet zij eigen mannen vaak op het veld domineren maar niet belonen.  “Vaak spelen we goed maar zit het steeds net niet mee. Een strafschop tegen, een rode kaart die plotseling uit de lucht komt vallen, ballen die er steeds net niet in willen. Als je ziet hoeveel kansen de jongens creëren, dat is positief. Maar ze moeten er vaker in. Zo zie je vorige week tegen FC Utrecht dat er diverse ballen scherp worden voorgegeven maar voorlangs het doel  schieten doordat flankspelers niet bij de tweede paal opduiken. Dat moet beter. In ieder geval blijft de groep enorm gemotiveerd en gefocust op resultaat en dat is mooi.”

MVV en Volendam troffen elkaar in het palingdorp 39 maal. Vijftien keer won de ploeg van de huidige trainer Wim Jonk. Veertien keer eindigde het duel zonder winnaar. Vorig seizoen verloor MVV met 3-2, in De Geusselt werd het 1-1.

De wedstrijd in het Kras-stadion staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. Het duel begint om 20.00 uur.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners