https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV met vier wijzigingen in basiself tegen Jong FC Utrecht

Donderdag 08 maart 2018

MVV Maastricht neemt het vrijdagavond in het eigen Stadion de Geusselt om 20.00 uur op tegen rode lantaarndrager Jong FC Utrecht. De Maastrichtenaren missen in het duel met de Domstedelingen zes potentiele basisspelers. Ricardo Ippel en Marvin Ogunjimi ontbraken al langer in de wedstrijdselectie. Na de slijtageslag van afgelopen maandag tegen Fortuna Sittard zijn daar nu de geschorste Christophe Janssens, Shermar Martina en Joeri Schroijen bijgekomen. Pieter Nys hield aan de wedstrijd tegen Fortuna een knieblessure over.

Ten opzichte van het team dat afgelopen maandag in Sittard Fortuna bestreed, zijn er dus vier gedwongen wijzigingen in de basiself van trainer Ron Elsen. “Vier van de tien veldspelers vervangen is veel. Maar dat neemt niet weg dat er ook vier jongens in het veld komen die zich kunnen gaan bewijzen. We hebben nu meer mogelijkheden dan een paar maanden geleden. Dit biedt ook de mogelijkheid te zien hoe andere jongens gegroeid zijn in de afgelopen periode.”

Pieter Nys zal er voorlopig niet bij zijn. Hij viel in de slotfase tegen Fortuna Sittard uit. Hij heeft een kniepeesontsteking die met medicatie behandeld wordt. Voor Ricardo Ippel komt het duel tegen Jong FC Utrecht ook te vroeg. Hij traint nu voor de tweede week met de selectie mee maar heeft van de medische staf nog geen groen licht gekregen om zich weer bij de wedstrijdselectie te voegen.

“Negen punten uit de laatste vier wedstrijden is geen slechte reeks. Tegen de specifieke kwaliteiten van Fortuna waren we deze keer echter niet opgewassen. MVV haalde het eigen topniveau niet en dan kun je tegen de nummer drie van de Jupiler League een dergelijke – terechte – nederlaag oplopen. Vervelend. Een derby verliezen is altijd extra pijnlijk. Maar dat moeten we zo snel mogelijk verwerken. Vrijdag weer een nieuwe kans!”, aldus Elsen. “We zijn in de laatste vier, vijf wedstrijden duidelijk sterker en stabieler geworden. Een opgaande lijn die we nu kunnen en willen doortrekken. Ons doel blijft: zicht houden op de Play-Offs.”

MVV verloor het uitduel dit seizoen in de Domstad met 2-1. Jong FC Utrecht  is weliswaar de nummer laatst van de Jupiler League, maar de ploeg is aan een opmerkelijke reeks bezig.  Zo werd in de laatste vier duels maar één keer verloren, werden één keer de punten gedeeld en twee maal gewonnen. Eén van die zeges was vorige week maandag tegen koploper Jong Ajax (2-1). “Utrecht heeft de laatste tijd meer body gekregen. Er doen ook meer spelers uit het eerste team mee”, blikt Elsen vooruit. “Maar wie bij de tegenstander wordt opgesteld maakt mij niet uit. MVV moet zelf het eigen niveau halen, dan komt het goed.”

De wedstrijd begint vrijdag om 20.00 uur. Scheidsrechter is de heer Ruperti.