07 mei
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV mét publiek én Kalezic tegen Volendam

voetbal

MVV mét publiek én Kalezic tegen Volendam

Donderdag 29 april 2021

De voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen, vrijdag tegen FC Volendam, is er (eindelijk!) weer publiek in het stadion welkom. In het kader van testen voor toegang heeft de KNVB het duel MVV-FC Volendam aangewezen als proef. Dat betekent dat iedere seizoenkaarthouder die een negatieve test op zak heeft, en zich vooraf verzekerd heeft van een plaatsbewijs, de wedstrijd kan bijwonen. Een opmaat naar meer! In het duel tegen de formatie uit Noord-Holland moet MVV het doen zonder Thomas van Bommel, Kai Bösing, Ousamma Zamouri, Kürsad Sürmeli, Ermin Cavcic,  (allen niet wedstrijdfit) en Thibaut van Acker (geschorst). Wel is coach Darije Kalezic - na zijn corona-periode – weer van de partij.

Op 3 januari van dit jaar ging de formatie van de Sterrendragers in het palingdorp met 1-0 winnen. Matchwinner toen was Joeri Schroijen. In de laatste zeven competitieduels tussen MVV en FC Volendam in de Geusselt werd telkens door beide ploegen gescoord; in totaal vielen er dertig doelpunten (MVV 17, Volendam 13), een gemiddelde van 4,3 per duel.

Nu komt het andere Oranje naar Maastricht, met hun ogen gericht op de nacompetitie. “Volendam speelt goed, verzorgd voetbal. Wil het spel naar zich toetrekken. Wij moeten daar ons vertrouwde spel tegenover zetten, zodat ze hun dominante spelstijl niet weten om te zetten in kansen”, legt trainer Darije Kalezic aan de vooravond van het duel uit. “Volendam is al decennia een exponent van leuik, aanvallend en verzorgd voetbal. Ze zoeken ook altijd spelers en trainers uit die precies passen binnen die visie. Het wordt voor ons een zware wedstrijd. Er wordt veel discipline gevraagd. Maar het is ook weer een mooie kans om ons te meten met een sterke tegenstander. Mooi dat er ook weer supporters zijn. Zij kunnen ons wellicht net dat extra zetje in de rug geven, dat nodig is.”

MVV zal tot en met de blessuretijd geconcentreerd moeten blijven. Want FC Volendam kwam dit seizoen negen keer tot scoren in de negentigste minuut of later, waaronder in de laatste twee wedstrijden, vaker dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

Nog een weetje: MVV loste in de laatste twee wedstrijden telkens minimaal 23 schoten (48 in totaal), terwijl de Maastrichtenaren dat aantal in de 33 KKD-duels daarvoor niet haalden.

De wedstrijd begint om 20.00 uur. Het stadion opent de poort om 19.00 uur. Ook zijn er twee cateringpunten in het stadion geopend. In verband met de corona-regels is er maar tot 20.00 uur bierverkoop.

De wedstrijd is live te volgen via L1 Radio maar ook via de radiozender van RTV Maastricht. Ook het Twitter-account van MVV Maastricht volgt deze wedstrijd in de 36e ronde van de Keuken Kampioen Divisie op de voet.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners