https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846509/NL/reg/hps-meerssenmvv070718.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV Maastricht trekt ex-international Marvin Ogunjimi aan

Zaterdag 12 augustus 2017

Marvin Ogunjimi maakt de overstap naar MVV Maastricht. De 29-jarige spits komt van de Kazachse club Oqjetpes FK Kökşetaw. Hij tekent in Maastricht een verbintenis voor twee seizoenen en werd vanmiddag gepresenteerd tijdens de Werming-up, de Open Dag van MVV Maastricht.
 

Ogunjimi speelde eerder in zijn carrière onder meer voor KRC Genk, Real Mallorca, Standard Luik en Strømsgodset IF. In Nederland droeg hij de kleuren van RKC Waalwijk. Dat was tijdens het seizoen 2007-2008, toen hij op huurbasis van KRC Genk kwam. Hij speelde in de Play-Offwedstrijden tegen MVV Maastricht in dat seizoen een belangrijke rol.

In het seizoen 2010-2011 verdiende Ogunjimi als speler van KRC Genk zijn uitverkiezing voor de Rode Duivels. In zijn eerste partij als Rode Duivel, tegen Kazachstan, maakte hij beide doelpunten van de wedstrijd. Ook in zijn tweede interland tegen Oostenrijk scoorde hij. Verder scoorde hij ook nog tegen Turkije. Van 2010 tot 2011 speelde hij 7 interlands waarin hij 5 goals scoorde.

Trainer Ron Elsen over het aantrekken van de ex-international: ‘"Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met Marvin. In onze gesprekken bleek zijn motivatie en betrokkenheid heel hoog. Hij was al op de hoogte van de club, onze trainings- en speelwijze en andere details. De naam Marvin Ogunjimi zal bij veel voetballiefhebbers een belletje doen rinkelen. Als je naar zijn staat van dienst kijkt, neem ik daar mijn petje voor af. De laatste jaren is Marvin echter, mede dankzij een zware blessure, enigszins op een dood spoor geraakt. De club MVV Maastricht en Marvin Ogunjimi slaan de handen nu ineen. We kunnen elkaar helpen, elkaar versterken. Voor de relatief jonge groep, neemt hij ook een stuk ervaring mee. Daar zijn wij erg blij mee. Marvin is een technische jongen, die snelheid in huis heeft, net als een neusje voor de goal. Het type spits dat precies in ons systeem past.”​