https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846509/NL/reg/hps-meerssenmvv070718.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV Maastricht op zoek naar eerste officiële E-sporter via FIFA toernooi

Donderdag 07 december 2017

De E-sporter. Een speler die op een spelcomputer speelt met een sportteam. Een Betaald Voetbalclub kan bijna niet meer zonder. In de Eredivisie hebben alle clubs een E-sporter die officiële competitiewedstrijden speelt onder de vlag van zijn (óf haar) club. MVV Maastricht gaat op zoek naar de eerste officiële E-sporter die met de ster op de borst namens MVV Maastricht in actie gaat komen.

Op zaterdag 16 december 2017 organiseert de club, in samenwerking met Pro Players en de Supportersclub MVV de eerste editie van het officiële MVV Maastricht FIFA toernooi.

De winnaar van dit toernooi zal zich de FIFA kampioen van het zuiden mogen noemen. Daarnaast maakt de top 4 kans om de eerste officiële e-sporter voor MVV Maastricht te worden.

Het toernooi vindt plaats in de Rabobank Maastricht Business Lounge in Stadion de Geusselt. Er wordt gespeeld op de PlayStation 4. Iedere deelnemer speelt één of meerdere wedstrijd op een heuse ‘mainstage’. Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom. Entree voor hen is gratis.

Directeur Paul Penders over het toernooi: “Het spelen van FIFA op de spelcomputer is al jaren een rage. Daar is een tijd geleden slim op ingespeeld door enkele grote internationale clubs en onlangs ook door de Eredivisieclubs in samenwerking met de ECV. Het is een perfect middel om de jeugd te bereiken. Door een toernooi te organiseren én tevens een E-sporter de kans te geven om officieel voor MVV Maastricht uit te komen, zien we een heleboel mogelijkheden op dat gebied. Iedereen heeft z’n eigen talenten. Daar spelen we dan ook graag op in.”

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.