MVV Maastricht ontvangt talentvol Jong Ajax

voetbal

MVV Maastricht ontvangt talentvol Jong Ajax

Donderdag 26 september 2019

MVV Maastricht ontvangt vrijdagavond in eigen De Geusselt-stadion het team dat de laatste jaren het ene talent naar het andere talent heeft voortgebracht: Jong Ajax. “Het zijn stuk voor stuk goede voetballers, sommigen zelfs al met Champions League-ervaring”, zegt Fuat Usta aan de vooravond aan het treffen.

Wie sinds 2016 in De Geusselt geweest is als Jong Ajax op bezoek kwam zag er onder meer André Onana, Frenkie de Jong, Daley Singraven, Donny van De Beek, Abdelhak Nouri, Matthijs De Ligt, Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Sergino Dest aan het werk. Een ook nu komen de Amsterdammers met een indrukwekkende spelerslijst naar de Limburgse hoofdstad. Bij Jong Ajax lopen immers spelers rond die per persoon meer transfergeld hebben gekost dan het hele jaarbudget waar MVV over beschikt. Maar dat is niet altijd een garantie voor Amsterdams succes. Sterker nog: kijken we naar de zes thuiswedstrijden van MVV sinds 2013 tegen Jong Ajax dan zien we dat de Sterrendragers liefst drie keer wisten te winnen en er twee maal gelijk werd gespeeld. Een maal (0-4 in 2017) werd er verloren. De jongste ontmoeting in de Geusselt eindigde in april dit jaar in een 1-0 zege voor MVV, toen was Joeri Schroijen diegene die met zijn treffer de drie punten in eigen huis hield.


 

De jongste twee duels dit seizoen waren voor de mannen van trainer Fuat Usta bepaald geen groot succes. “Tegen Telstar was het een drama, tegen Den Bosch ging het al een stuk beter. Toen stonden we goed, de afstanden waren niet meer zo groot tussen de linies. Maar dat was in Brabant ook alles. We zetten geen druk naar voren. Zo pas ga je ook kansen creëren.”  Usta weet dat er tegen Jong Ajax meer op de mat moet worden gelegd dan in de laatste twee wedstrijden. “We moeten in duel met de tegenstander komen. Compact spelen. Er op deze manier een echte wedstrijd van maken. Jong Ajax beheerst het positiespel als de beste. Onze taak om dit te ontregelen en vanuit onze eigen kracht en inzet te spelen.”

Bij MVV ontbreekt nog steeds Enes Mahmutovic. Hij werkt individueel hard aan zijn herstel en hoopt op zeer korte termijn weer bij de groep te kunnen aansluiten. Ook derde keeper Lars van Meurs (enkelbreuk) is herstellende en is voorlopig niet van de partij. Achter Shermaine Martina staat voor vrijdag nog een vraagteken.
Scheidsrechter Robin Gansner is vanaf 20.00 uur binnen de lijnen verantwoordelijk voor de leiding.

Misschien ook interessant

Sterrendragers