https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV Maastricht lijft Luis Pedro in

Woensdag 07 september 2016

Aanvaller Luis Pedro is door MVV Maastricht ingelijfd en aan de selectie toegevoegd. De 26-jarige Pedro speelde afgelopen seizoen voor de winter voor de Roemeense club Târgu Mureᶊ en ná de winterstop voor het Engelse Carlisle United. Daarvoor kwam de rappe aanvaller uit voor Botev Plovdiv en Levski Sofia (beide Bulgarije). Hij tekent in Maastricht een contract voor één seizoen.

Pedro komt oorspronkelijk uit de jeugd van MVV Maastricht, maar verkaste in de C-jeugd naar Rotterdam waar hij bij Feyenoord in de jeugdopleiding werd opgenomen. Zijn debuut maakte hij in seizoen 2008-2009 in Feyenoord 1. Daarna kwam hij uit voor Excelsior, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo.

Bij MVV Maastricht was de rappe vleugelspits de afgelopen zomerperiode op oefenstage. Hij maakte een dermate goede indruk dat MVV Maastricht hem besloot in te lijven.

Trainer Ron Elsen over Luis Pedro: “Ik ken Luis al van jongs af aan. Hij was nog maar een ‘snotneus’ toen hij, vanuit Caberg, bij ons in de jeugdopleiding instroomde. Talentvol was hij echter zeker. Luis heeft zich sindsdien goed ontwikkeld en beschikt over bepaalde eigenschappen die tijdens een wedstrijd beslissend kunnen zijn. Met zijn snelheid en actieradius kan hij voor gevaar zorgen in de vijandelijke linies. Tevens beschikt hij over een prima voorzet, waarmee hij onze spitsen in stelling kan brengen. De ervaring die hij met zich meebrengt, zowel op Eredivisieniveau als in het buitenland, kan van waarde zijn om onze jonge, talentvolle spelers te sturen in bepaalde situaties en op moeilijke momenten. Luis is op dit moment nog niet helemaal wedstrijdfit, maar daar komt snel verandering in. Hij wil zelf ook zo snel mogelijk voor ‘zijn Maastrichts publiek’ laten zien wat hij kan. Wij zijn dan ook blij dat Luis na vele jaren weer terug is in Maastricht. Terug op het ‘oude nest’.”