https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV Maastricht in Dordrecht op zoek naar drie punten

Donderdag 11 april 2019

En toen waren het er nog vijf. Om wel te verstaan: nog vijf competitiewedstrijden die MVV Maastricht uiteindelijk naar de Play-Offs moet brengen. Om te beginnen vrijdag 12 april om 20.00 uur in en tegen Dordrecht. De ploeg uit Zuid-Holland die in de laatste competitiewedstrijd knap in Enschede van FC Twente won.

Ron Elsen heeft bijna een geheel fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen Pieter Nys ontbreekt. Joshua Holtby zal naar alle waarschijnlijkheid – na een blessure-afwezigheid van zeven weken - weer bij de selectie zitten en wellicht al enkele speelminuten kunnen maken. Ricardo Ippel en Shermar Martina hadden deze week kleine klachten maar de verwachting is dat ze kunnen spelen.

De strijd om een plek voor het fel begeerde toetje van de Keuken Kampioen Divisie lijkt wel een ontknoping te krijgen die qua spanning niet zou misstaan in het werk van auteur Stephen King of regisseur Alfred Hitchcock. Want wie de ranglijst bestudeert ziet dat de afstand tussen een goede zevende plek en een teleurstellende vijftiende plek op dit moment slechts vijf punten bedraagt. MVV heeft drie punten achterstand op plek zeven en bivakkeert op plaats dertien. De Maastrichtenaren gaan in de laatste vijf duels de concurrentie op de ranglijst aan met RKC Waalwijk, Top Oss, Roda JC,  FC Eindhoven, Cambuur, N.E.C. Nijmegen en Telstar. Jong Ajax staat zevende met drie punten voorsprong op MVV maar de Amsterdammers doen automatisch niet mee aan de nacompetitie.

“De competitie gaat plotseling snel naar het einde”, concludeert Ron Elsen terecht. “Ons team weet echt wel dat er weer eens drie punten gehaald moeten worden. We spelen te vaak gelijk tegen concurrenten. Desalniettemin blijven we een paar wedstrijd voor het einde heel kansrijk voor de mooie plaatsen.” De MVV-coach kijkt nog even terug op enkele recente wedstrijden. “Als je de ontmoetingen tegen Almere, Volendam en Eindhoven bekijkt zie je dat je heel kort bij de overwinning bent. Maar dan moet je de stap wél maken om die drie punten binnen te halen.”

FC Dordrecht zal echter geen gemakkelijke opgave worden. Anders dan de ranglijst (17e) doet vermoeden heeft FC Dordrecht de laatste tijd opmerkelijke prestaties geboekt. Dat komt mede omdat de Dortenaren sinds begin van dit jaar een innige samenwerking zijn aangegaan. Sinds de winterstop heeft Feijenoord al drie spelers vanuit de Kuip richting Dordt gestuurd. Zo won de club onlangs thuis van Roda JC (3-2). Meer nog in het oog springend was op 1 april de zege in en tegen Volendam: 4-3. Een onverwachtse klapper maakt de formatie uit Zuid-Holland in Enschede. Afgelopen week won FC Dordrecht in de Grolsch Veste van kampioenskandidaat FC Twente: 0-1! “Ik heb de wedstrijd tegen FC Twente gezien. Daar zag je een goed voetballende ploeg. FC Dordrecht speelt vrijuit en vooral makkelijk. Dat moet ook wel, want je wint natuurlijk niet zo maar in Enschede van FC Twente.” FC Dordrecht staat dus zeventiende en heeft dit seizoen acht zeges geboekt, zeven keer gelijkgespeeld en 18 maal verloren. Met 45 doelpunten vóór scoorde Dordt drie keer vaker dan MVV. Op Jong Utrecht na heeft Dordrecht in het gehele betaalde voetbal wel de meeste tegendoelpunten te verwerken gekregen: 74.

De wedstrijd in Dordrecht begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live via ons Twitter-account te volgen. Scheidsrechter is de heer Ruperti.

De overige wedstrijden van MVV: Jong AZ (uit, vrijdag 19 april), Jong Ajax (thuis, maandag 22 april, aanvang 14.30 uur), Cambuur (uit, vrijdag 26 april) en tot slot NEC (thuis, vrijdag 3 mei). En waar we met z’n alleen naar uitkijken: de Play-Offs (1e ronde) starten op maandag 6 mei. De return vindt plaats op vrijdag 10 mei.