https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV Maastricht huurt aanvallende middenvelder Kelechi Nwakali van Arsenal

Woensdag 31 augustus 2016

Aanvallende middenvelder Kelechi Nwakali wordt door MVV Maastricht aan de selectie toegevoegd. Na Stefan O’Connor is Nwakali de tweede speler van Arsenal die MVV Maastricht op huurbasis aantrekt tot aan het einde van het lopende seizoen. De 18-jarige Nwakali staat tot juni 2021 onder contract bij de Engelse Premier League Club. Hij werd door Arsenal aan het begin van deze transferperiode overgenomen van de Diamond Football Academy in Nigeria.
 

Tijdens het Wereldkampioenschap in Chili voor U17-teams in 2015, blonk Nwakali uit. Zijn team Nigeria U17 won het toernooi en aanvoerder Nwakali werd gehuldigd als beste speler van het toernooi met de ‘Gouden Bal’. Hij trad daarmee in de voetsporen van o.a. Cesc Fabregas en Toni Kroos.

MVV Maastricht wacht enkel nog op de tewerkstellingsvergunning voor de Nigeriaan, maar naar verwachting zal dat een formaliteit zijn.

Trainer Ron Elsen over Nwakali: “Kelechi is een multifunctionele aanvallende middenvelder met scorend vermogen en een neusje voor de ‘eindpass’. Hij is na zijn transfer aangesloten bij Arsenal U23 en is een veelbelovende speler. Bij de beloften voetballen is waardevol, maar Arsenal vindt dat het nu tijd is voor hem dat hij zich door ontwikkelt op senioren niveau. Dat kan door meer speelminuten te maken in een competitie en in wedstrijden waar het er écht om gaat. Het spreekt voor hem dat hij op het WK U17, vorig jaar in Chili, als aanvoerder een belangrijke rol voor zijn land speelde én de Gouden Bal in ontvangst mocht nemen. In de Jupiler League kennen we de Gouden Stier. Dat is hetgeen waar hij zich nu op moet gaan richten. Bij MVV Maastricht zal Kelechi moeten laten zien wat hij kan en waarom hij bij Arsenal in de opleiding is opgenomen.”