29 januari
18:45
logo FC Eindhoven

FC Eindhoven

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV kruist zondag de degens met Telstar

voetbal

MVV kruist zondag de degens met Telstar

Vrijdag 03 september 2021

MVV speelt zondag vanaf 14.30 uur tegen Telstar. In eigen Geusselt gaan de Maastrichtenaren op zoek naar de drie punten tegen een tegenstander die tot op heden weliswaar slechts twee punten wist te behalen. Maar de formatie van Klaas Wels mag zich geen zand in de ogen laten strooien want de uitslagen van Telstar liegen er niet om. Zo werd er bij NAC Breda knap 2-2 gespeeld. Tegen degradant FC Emmen werd het in eigen huis 1-1. Tegen Roda JC gaven de Witte Leeuwen een 3-1 voorsprong uit handen en verloren door een treffer diep in blessuretijd met 4-3.

Nog een paar feitsjes: MVV won twaalf van de laatste vijftien thuisduels met Telstar en hield in deze ontmoetingen elf keer de nul.  Telstar incasseerde in de laatste 29 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie telkens minimaal een treffer, nog nooit behaalden de Witte Leeuwen in dertig opeenvolgende Eerste Divisie-duels geen enkele clean sheet (ook 29 tussen oktober 1992 en augustus 1993).

MVV had dit seizoen al negen keer een tiener in de basis staan (Thomas van Bommel, Allan Delferriere & Simon Libert allen 3 keer), vorig seizoen stond er slechts zeven keer een speler jonger dan twintig in de basis voor MVV in de Keuken Kampioen Divisie. 

We spraken in aanloop naar het duel zondag met Klaas Wels en Matteo Waem.

Klik HIER voor het gesprek met Klaas Wels

Klik HIER voor het gesprek met Matteo Waem.

Vragen over toegang stadion De Geusselt? Klik HIER!

MVV-Telstar van afgelopen seizoen. Joy Lance Mickels is de Telstar-verdediging te snel af.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners