25 september
21:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

MVV kruist de degens met talenten van PSV

voetbal

MVV kruist de degens met talenten van PSV

Donderdag 30 januari 2020

Fuat Usta en zijn mannen willen ook tegen Jong PSV de ongeslagen thuisreeks van zeven wedstrijden op rij voortzetten. De laatste nederlaag in De Geusselt dateert alweer van eind september. Toen werd van de talenten van Ajax (4-1) verloren. MVV beschikt voor vrijdag over een geheel fitte selectie. Alleen Joeri Schroijen is nog een vraagteken. Hij voelde zich donderdag niet helemaal lekker.

“We hebben scherp getraind. We zijn er klaar voor. We gaan vol voor de overwinning”, liet trainer Usta na de afsluitende training strijdvaardig weten. “We krijgen te maken met een team met goede spelers. We zullen direct scherp moeten zijn, compact spelen. Goed en hard aanpakken. Laat je Jong PSV voetballen, dan breng je jezelf in de problemen.” Usta kijkt nog even naar de wedstrijd tegen De Graafschap. “Thuis tegen De Graafschap hadden we nul procent in te brengen. Vier maanden later is het team een stuk verder. Nu was het vette pech dat we in de slotminuten niet de 3-3 binnen wisten te schieten. Duidelijk is te zien dat het team flinke stappen voorwaarts gezet heeft in enkele maanden tijd.”

Jong PSV won afgelopen maandag met 2-1 het competitieduel van Excelsior. Een knappe prestatie maar wel met de kanttekening dat de Eindhovenaren zeventig minuten lang met een man meer speelden.  Maar er waren meer knappe prestaties van de jonge garde van de club uit de lichtstad. Zo speelde men 0-0 tegen Jong Ajax, werd in Deventer GA Eagles op 0-0 gehouden en werd er met 3-1 van Volendam gewonnen. Feit is echter ook dat Jong PSV dit seizoen slechts één keer in een uitwedstrijd wist te winnen. 

Eerder deze competitie ging MVV met 1-0 in Eindhoven winnen. Doelpunt op 26 augustus kwam toen op naam van Bonifazi. 

De tegenstanders van vrijdag in De Geusselt ontlopen elkaar op de ranglijst bijna niets. Jong PSV heeft 1 punt minder en staat 1 plek onder de sterrendragers. Ook in het doelsaldo geven beide teams elkaar vrijwel niets toe. MVV en Jong PSV scoorden ieder 27 keer en kregen 42 (MVV) en 43 (PSV) doelpunten tegen.

De wedstrijd in De Geusselt vrijdag begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sam Dröge. De 28-jarige Dröge uit Groningen debuteerde eerder dit voetbalseizoen in het betaalde voetbal. Hij floot ook al eens MVV,  uit in Eindhoven (2-0). In die wedstrijd deelde de referee vijf gele kaarten uit (1 voor MVV). In zijn negen wedstrijden dit seizoen gaf Dröge 30 gele kaarten.

Misschien ook interessant

Sterrendragers