20:00

NAC Breda

MVV kraakt defensie Eagles niet en verliest met 2-0

Zaterdag 10 oktober 2020

MVV heeft aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles geen punten overgehouden. De Sterrendragers waren zeker niet de mindere partij, maar leden een 0-2 nederlaag.

Net als vorige wedstrijd tegen Jong AZ kwam MVV op een achterstand van twee treffers, maar deze keer knokte de ploeg van trainer Darije Kalezic zich niet meer terug. De coach zelf was desondanks niet ontevreden over de prestatie van zijn ploeg. "Ik ben blij met het spel en de inzet, vooral in de tweede helft." Aanvoerder Thibaut van Acker was het met zijn coach eens. "Toen we in de tweede helft alles op alles gingen spelen, zag je dat Go Ahead er niet meer aan te pas kwam. Dit is zonde."

MVV had in die tweede helft het betere van het spel, maar keek toen al tegen een 0-2 achterstand aan. Na een goed begin aan de wedstrijd, kregen de bezoekers naarmate de eerste helft vorderde, steeds meer grip op de wedstrijd. Twee keer was daar een dood spelmoment voor nodig. Een vrije trap van Bradly van Hoeven vond na tien minuten spelen de vuisten van MVV-goalie Bill Lathouwers en vijf minuten later raakte Mael Corboz de kruising. Lathouwers leek in de 26e minuut zijn ploeg er opnieuw doorheen te slepen nadat Shermar Martina mistastte op een voorzet en zo een speler van Go Ahead Eagles in staat stelde het MVV-doel onder vuur te nemen. De Belgische doelman redde echter knap maar zag de bal uit de rebound toch nog in zijn doel belanden: Jay Idzes scoorde. Opnieuw een dood spelmoment zorgde voor de 0-2 toen verdediger Sam Beukema een ingestudeerde corner van Corboz binnen knikte.

Met de wederopstanding tegen Jong AZ nog in het achterhoofd, probeerde Kalezic opnieuw het tij te keren met vers bloed in het elftal. Joy-Lance Mickels had last van zijn bovenbeen, bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door debutant Arne Naudts. MVV ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar tot echt goede kansen leidde dat in de eerste tien minuten van de tweede helft niet. Eagles-doelman Jay Gorter merkte ook dat de Maastrichtenaren sterker werden en spoorde zijn teamgenoten aan het tempo hoog te houden.

MVV viel aan, maar was niet bij machte om de achterste linie van de bezoekers te kraken. De wanhoop leek een beetje toe te slaan en uitte zich na ongeveer een uurtje spelen in een optimistisch genomen vrije trap van Joeri Schroijen. De aanvaller schoot ineens op doel, maar de bal hoog over knalde. Even later had Shermar Martina wat moois in gedachten toen hij  met een schot van bijna op de middellijn besloot de goal van Go Ahead Eagles onder vuur te nemen. De beste kans van MVV kwam van Schroijen. Spits Jelle Duin kopte in de 86e minuut door op de rechtsbuiten, die knap inschoot, maar doelman Gorter er net nog een voet tegenaan zag krijgen.

"Deze hadden we niet hoeven verliezen", realiseerde Van Acker zich na afloop. "Jammer dat de voorzetten niet ingekopt konden worden, maar we kunnen met vertrouwen terugkijken op deze wedstrijd. Volgende week tegen Excelsior hebben we weer een nieuwe kans."