MVV kan getergd FC Den Bosch in De Vliert verwachten

voetbal

MVV kan getergd FC Den Bosch in De Vliert verwachten

Donderdag 19 september 2019

In de hoofdstad van Noord-Brabant hebben vrijdagavond twee ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie iets recht te zetten. Immers verloor een onherkenbaar MVV Maastricht vorige week in eigen huis met 2-1 vrij kansloos van Telstar, FC Den Bosch kreeg afgelopen maandag een pak op de broek van Jong FC Utrecht: 5-1.

MVV reist af naar de Domstad zonder de geblesseerden Lars van Meurs (enkelbreuk) en Enes  Mahmutovic. Laatstgenoemde is wel al weer volop in training om aan zijn herstel te werken.
Na de slechte prestatie van MVV tegen Telstar werd de uitlooptraining een dag later niet op het veld maar voor de televisie doorgebracht. De trainersstaf confronteerde de MVV-selectie met de manco’s op het veld. “Er ging tegen Telstar veel mis. Veel te veel. Ook al pasten we in deze wedstrijd drie nieuwe spelers in, dit mag niet meer gebeuren.”, zegt trainer Fuat Usta. “De ruimtes tussen de linies waren gewoon veel te groot. We moeten leren van onze fouten.Terug naar onze basiskracht, beter worden en onze wedstrijden winnen.”

“Den Bosch heeft en wil iets rechtzetten na het verlies van 5-1 van deze week. Het is sowieso geen gemakkelijke tegenstander, voetballend zit de ploeg goed in elkaar. Ik ga echter gewoon van onze eigen kracht uit. Als de taken goed worden ingevuld, dan heeft iedere ploeg het moeilijk tegen ons. Worden die taken echter verwaarloosd dan maken wij het onszelf moeilijk”, aldus de MVV-coach die een zwarte woensdag achter de rug heeft. De dag dat Fernando Ricksen overleed. “Dan staat je wereld even stil. De dood van Fernando heeft mij diep geraakt. Ik heb een tijdje met hem bij Fortuna Sittard gevoetbald en ook later kwam ik hem geregeld tegen in de voetbalwereld. Een speler naar mijn hart. Altijd vol energie. Als je ook ziet hoe hij gevochten heeft tegen zijn ziekte ALS. En hij was pas 43……”

 

De formatie van trainer Erik van der Ven bekijkt nog wie er in de spits tegen MVV komt te spelen. De oorspronkelijke spits Hornkamp kampt al vanaf het begin van het seizoen met blessures. Zijn vervanger Trotman raakte tegen Utrecht geblesseerd en is niet van de partij. Waarschijnlijk zal Van  Moorsel zijn stand-in worden. Coach Van der Ven laat duidelijk weten dat zijn team gebrand op succes is. Zijn ploeg staat niet alleen laatste maar heeft dit seizoen ook nog geen overwinning weten te boeken. “En zeker na de 5-1 nederlaag van afgelopen maandag hebben wij iets recht te zetten.”
Ook de geblesseerden Bouyaghlafen en Van der Winden zullen bij de blauw-witte formatie vrijdag om 20.00 uur niet van de partij zijn.
De wedstrijd afgelopen seizoen in De Vliert eindigde in een 2-1 zege voor MVV nadat FC Den Bosch eerder in De Geusselt met 3-0 had gezegevierd. De twee doelpunten in Den Bosch kwamen toen op naam van ex-FC Den Bosch-speler Anthony van den Hurk. “Altijd leuk om in mijn eigen  ‘achtertuin’ te spelen”, lacht de MVV-captain.

De wedstrijd anno seizoen 2019-2020 in Den Bosch staat onder leiding van de Belgische scheidsrechter Vermeiren.

Misschien ook interessant

Sterrendragers