22 oktober
20:00

VS

MVV in Amsterdam tegen Jong Ajax

voetbal

MVV in Amsterdam tegen Jong Ajax

Maandag 27 september 2021

MVV Maastricht staat maandag het zware uitduel tegen Jong Ajax te wachten. Om 20.00 uur vindt de aftrap op het complex De Toekomst plaats. Als we alleen al naar de marktwaarde bij Jong Ajax kijken zien we een groot verschil ten opzichte van MVV. Bij de Amsterdammers hebben we het over 20 miljoen Euro. Speelt Mohammed Kudus mee – die aan een comeback bezig is -  dan verdubbelt deze waarde bijna.

Net als de hoofdmacht van Ajax,  is Jong Ajax de laatste wedstrijden flink op dreef. Het team kwam tot 10 treffers in de laatste twee duels. De laatste thuiswedstrijd wist Jong Ajax tegen het sterke NAC overtuigend met 6-3 te winnen. Afgelopen week werd er een knappe 4-2 zege in en tegen Almere geboekt.

MVV wist het laatste duel in De Geusselt met 1-0 (FC Eindhoven) te winnen. Voor wie MVV in het duel in Amsterdam vooral moet uitkijken is Max de Waal. Hij scoorde zeven keer dit seizoen, daar had hij welgeteld 15 doelpogingen voor nodig.

Orhan Dzepar kwam dit seizoen twee keer in actie voor MVV Maastricht. Hij was een tijdje geblesseerd. In het eerste (Jong FC Utrecht) en laatste duel van MVV dit seizoen was Orhan direct ook goed voor de winnende treffer. De vorige MVV’er die in zijn eerste twee competitieduels voor de Sterrendragers doeltreffend was, was Mark Veldmate in 2012.

Winst voor MVV zou een mooie impuls betekenen voor het duel tegen ADO Den Haag dat aanstaande vrijdag op het programma staat. Bij winst in Amsterdam speelt MVV dan (mee) voor de winst van de eerste periode!

MVV zal het in Amsterdam zonder Matteo Waem (geschorst) en de geblesseerden Kai Bösing, Mitchel Keulen, Lucas Kalala, Mehdi Lazaar, Twan Visser en Thomas van Bommel moeten doen. Het duel begint om 20.00 uur en is live te zien op ESPN1, via de radio zorgt L1 voor een rechtstreeks verslag. Je kunt natuurlijk ook altijd ons Twitter-account volgen want ook onze Twitter-jongens zijn er in onze hoofdstad bij.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners