https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846509/NL/reg/hps-meerssenmvv070718.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV hervat competitie tegen Telstar met wellicht nieuwkomer in de basis

Donderdag 11 januari 2018

Na een korte winterstop hervat de Jupiler League vrijdag 12 januari de competitie voor de terugronde van het seizoen 2017-2018. In de eigen Geusselt staat voor MVV Telstar op het wedstrijdmenu. Telstar is de eerste helft van de competitie goed voor de dag gekomen. De ploeg neemt plek vier op de ranglijst in en hoopt ook in het nieuwe jaar de vorm van 2017 te hebben meegenomen. Immers, afgelopen week werd met 1-0 gewonnen van Sparta, de nieuwe ploeg van coach Dick Advocaat. MVV speelde ook een oefenwedstrijd, tegen BVV Barendrecht en won deze met 2-0.

MVV-trainer Ron Elsen kan in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar geen beroep doen op Dean Koolhof (kuit/enkelblessure), Marvin Ogunjimi ("hij sluit maandag weer volledig aan") en Ricardo Ippel. Die laatste zal na carnaval weer op het veld staan. Wél zijn er twee nieuwe spelers in de selectie: Luc Mares en Hawbir Moustafa, waarbij het van die laatste de vraag is of hij speelgerechtigd zal worden verklaard voor deze wedstrijd.

Afgaande op de laatste training is er in de basis wellicht een plek ingeruimd voor nieuwkomer Luc Mares uit Rothem-Meerssen. De van Fortuna Sittard afkomstige Mares - hij kan zowel op het middenveld als in de verdediging goed uit de voeten - kan bij zijn eventuele debuut rekenen op veel privé-supporters. "Mijn vader, moeder, opa, oma, broer, zus en tante komen allemaal kijken", zegt de 21-jarige Mares. "Een debuut bij MVV op vijf minuten van mijn woonplaats zou natuurlijk heel speciaal zijn", kijkt hij vooruit op het duel dat vrijdag in de Geusselt wordt gespeeld. "Maar gespannen ben ik niet. Ik heb bij Fortuna al tientallen wedstrijden in het eerste team gespeeld, dus ben wel wat gewend", lacht hij. Wat verwacht hij van zijn Maastrichtse debuut? "Het belangrijkste is dat er gewonnen wordt. Dat ben je in De Geusselt ook wel min of meer verplicht. Je thuiswedstrijden winnen. Het doel voor dit seizoen is duidelijk: het behalen van de Play-Offs."

MVV-trainer Ron Elsen meldde na het duel in Velsen al direct dat Telstar een ploeg zou zijn waarmee men dit seizoen rekening dient te houden. MVV nam op 25 augustus van het afgelopen jaar een verdienstelijk punt mee uit Noord-Holland: 0-0. "Telstar speelt met veel discipline en vastigheid." De MVV-trainer zegt blij te zijn met de twee versterkingen en met de terugkeer - na drie maanden afwezigheid - van Christophe Janssens. "Het is goed dat er nu meer keuze is. Zorgt ook voor een gezonde onderlinge concurrentie. Is altijd goed", aldus Elsen. Over Mares zegt hij: "Zou zo maar kunnen dat hij vrijdagavond in de basis start. Hij doet het goed. Hij heeft controlerend vermogen en kan het team wellicht ook meer balans geven."

Telstar staat momenteel dus vierde. De ploeg uit Velsen won dit seizoen 9 keer, speelde 6 keer gelijk en verloor vier duels. Er vielen in de eerste competitiehelft twee opvallende uitslagen te noteren bij Telstar. Twee keer werd er namelijk met 6-0 verloren en wel in eigen huis van Fortuna Sittard en uit bij Jong PSV. Mede hierdoor heeft Telstar meer tegendoelpunten dan de rode lantaarndrager Jong FC Utrecht, namelijk 37.

Met ingang van de wedstrijd tegen Telstar speelt MVV Maastricht met de nieuwe shirtsponsor Open Line op de borst. Rondom deze wedstrijd zal dit geweldige partnerschap beklonken worden. Open Line, van harte welkom in Stadion de Geusselt!

De wedstrijd vrijdag in De Geusselt begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof.