20:00

NAC Breda

MVV gewaarschuwd voor krachtig Jong FC Utrecht

Donderdag 05 december 2019

MVV Maastricht treedt vrijdagavond aan tegen het dit seizoen verrassend goed presterende Jong FC Utrecht. Eindigde deze ploeg vorig seizoen nog als voorlaatste op de ranglijst met 23 punten uit 38 wedstrijden anno december 2019 heeft uit 17 gespeelde wedstrijden al 26 punten op de teller staan. MVV-trainer Fuat Usta heeft in het duel tegen Utrecht niet de beschikking over de geblesseerden Jerome Deom (knie en ziek), Gavin Vlijter (enkel), Nathanael Frenoy (voet).

Tegen NAC speelde MVV vorige week een sterke partij, vooral in de tweede helft. In die helft was er zelfs maar één ploeg die het spel dicteerde en dat waren de sterrendragers. “We krijgen in de tweede helft zes, zeven opgelegde kansen waarbij twee honderd procent-kansen. Als je die niet maakt, beloon je jezelf niet voor het harde en goede werken”, kijkt trainer Fuat Usta nog even terug op de match in Breda. “In de eerste helft leden we te snel balverlies en dat kost veel energie. Ook toen kregen we een gigantische kans die er eigenlijk in moet. Plots krijg je een minuut later een strafschop tegen. Ik heb de beelden nog een paar terug bekeken maar ik weet zeker: MVV had daar op dat moment geen strafschop gekregen. De scheidsrechter was blijkbaar wel heel erg  onder de indruk van het supportersvak van NAC. Want het vermeende incident vond precies voor de fanatieke tribune plaats.’

Met Excelsior, Go Ahead Eagles en NEC binnen drie punten afstand, moet dit genoeg zeggen over de kracht van de tegenstander van vrijdag, Jong FC Utrecht. De talentvolle voetballers uit de Domstad boekten dan ook diverse mooie resultaten. Afgelopen maandag wonnen de mannen uit de vierde stad van Nederland met 3-1 van Almere City. Een week eerder werd al een even knappe 0-0 behaald in Nijmegen tegen NEC. Maar er valt op dat gebied meer te melden. De formatie van trainer Rene Hake - in het verleden oefenmeester bij onder meer Cambuur, Emmen en FC Twente – wist dit seizoen koploper Cambuur op een 0-0 te houden. Tegen de nummer twee op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie - De  Graafschap - werd 2-2 gespeeld, in Dordrecht ging men met 5-2 winnen en ook in Kerkrade was men te sterk en werd het 3-1 tegen Roda JC. FC Den Bosch ging met 5-1 ten onder in Utrecht, bij NAC in Breda werd het 0-0. Kortom: een tegenstander die niet te onderschatten valt. “Nee dat zeker niet”, beaamt Fuat Usta. “Een zeer goed voetballende ploeg. Ze beheersen het in de ploeg houden van de bal tot in de finesses. Het wordt zeer zeker geen makkelijke avond voor MVV, dat wijzen de resultaten van Jong FC Utrecht ook uit. Wij moeten vrijdagavond goed staan, druk zetten. Maar ook compact spelen en onze snelheid benutten.”

In De Geusselt fluit scheidsrechter Alex Bos om 20.00 uur voor het beginsignaal.