20:00

NAC Breda

MVV geeft wedstrijd tegen Den Bosch binnen 1 minuut uit handen

Zaterdag 21 september 2019

Fuat Usta begon de wedstrijd in Den Bosch met een nieuw gezicht onder de lat. Nigel Bertrams mocht het doel verdedigen. Hij zal de komende week nog wel een paar keer ’s nachts wakker schrikken van zijn Maastrichts debuut. Tegenover de rode lantaarndrager van de Keuken Kampioen Divisie zette MVV Maastricht een zwakke prestatie neer. Met een 4-0 nederlaag keerden de Maastrichtenaren huiswaarts.

“Zo wil je niet debuteren”, keek een teneergeslagen doelman Nigel Betrams terug op zijn eerste competitieminuten voor MVV. Hij was zo teleurgesteld dat hij een paar minuten na het eindsignaal nog steeds in zijn doel de wedstrijd aan het herbeleven was. “Ik moest even tot tien tellen”, bekende hij. “In de eerste helft is weinig aan de hand. Alles stond goed. Maar dan geef je vlak na rust binnen een minuut de wedstrijd helemaal weg. Dit gaat me niet nog een keer gebeuren. Dit moet anders. Hopelijk is de gifbeker na de wedstrijden van vandaag en van vorige week tegen Telstar nu helemaal leeg. Vandaag was een algeheel falen van het hele team.”

MVV begon rustig aan het duel tegen de ploeg die nog geen wedstrijd dit seizoen wist te winnen. Voorzichtig zochten de Sterrendragers de aanval terwijl de defensie de zaken goed onder controle had. In de zesde minuut leek Joeri Schroijen van dichtbij het doel onder vuur te kunnen nemen. Hij had hiermee een kroon kunnen zetten op de mooie aanval die was opgezet door Thijmen Goppel en Urho Nissila. Helaas struikelde de aanvaller over de bal. In de rest van het eerste bedrijf boden beide teams geen spektakel. MVV begon onrustiger en slordiger te spelen maar gaf aan de andere kant ook geen enkele kans weg. De outfit van doelman Nigel Bertrams was nog brandschoon toen hij in de 35e minuut voor het eerst naar de grond diende te gaan. Door een onachtzaamheid in de MVV-defensie stond Alexander Laukart plots helemaal vrij in het strafschopgebied. Hij mocht ongehinderd vanaf 15 meter diagonaal uithalen. De eerste en enige kans voor de thuisclub verdween prompt in het MVV-net: 1-0.

De thee leek MVV in de rust niet goed bekomen. Vlak na de pauze wist de thuisclub binnen een minuut kans 2 en kans 3 te verzilveren. Eerst sneed Danny Verbeek door de MVV-defensie en bediende Luuk Brouwers op maat die Betrams in de korte hoek verschalkte. Nog duidelijk onder de indruk van doelpunt nummer twee kreeg MVV prompt doelpunt nummer drie te verwerken. Hierna was het zelfvertrouwen helemaal zoek. Ondanks drie wissels aan Maastrichtse zijde werd het er allemaal niet echt beter op. Sterker nog, in de 74e minuut kopte Van Moorsel de 4-0 binnen. “We hadden de wedstrijd in de eerste helft goed onder controle. Dan krijg je totaal onnodig dat eerste doelpunt tegen. Onze spelers hadden meer oog voor de bal maar vergaten de vrijstaande speler. Dan geef je vlak na rust de wedstrijd helemaal uit handen door binnen een minuut op 3-0 te staan. Daarbij toonden we bij balbezit te weinig initiatief.”

Een wedstrijd om snel te vergeten en op naar het duel van aanstaande vrijdag. Dan heet in eigen Geusselt Jong Ajax de tegenstander. Aanvang 20.00 uur.

Opstelling MVV: Nigel Bertrams, Marnick Vermijl, Luc Mares, Shermar Martina, Facundo Bonifazi, Thijmen Goppel (75. Serhat Kot), Shermaine Martina (55. Jerome Deom), Thibaut van Acker, Urho Nissila (53. Koen Kostons), Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen.

Scheidsrechter: Vermeiren. Gele kaart: Luc Mares, Jerome Deom, Tibaut van Acker, Facundo Bonifazi en Joeri Schroijen (MVV).