https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846509/NL/reg/hps-meerssenmvv070718.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

MVV bij Jong AZ op jacht naar drie punten en Play-Offs

Donderdag 12 april 2018

MVV Maastricht wil de ‘flow’ van afgelopen weekeinde tegen Helmond Sport en FC Dordrecht tegen Jong AZ natuurlijk voortzetten. De bespelers van De Geusselt gaan in Alkmaar op zoek naar de drie punten in de race om een plek in de Play-Offs. MVV kan vrijdag op het trainingscomplex van AZ geen beroep doen op Samy Mmaee. Hij heeft nog steeds te veel last van zijn enkelblessure die hij opliep tijdens het duel in Helmond. Ricardo Ippel is ook niet van de partij, terwijl bij Pieter Nys een groot vraagteken gezet kan worden. Hij trainde donderdag bij de afsluitende training wel weer mee maar hij heeft na afloop van inspanningen last van zijn scheenbeen. Wel is Kelechi Nwakali weer  bij de wedstrijdselectie. Tegen FC Dordrecht was hij nog geschorst, vanwege zijn 5e gele kaart.

“In de Jupiler League gelden in de slotfase andere wetten, niets is voorspelbaar”, zegt MVV-coach Ron Elsen in aanloop naar het duel in Alkmaar. “De verschillen zijn op de ranglijst niet voor niets zo klein. De teams ontlopen elkaar qua kwaliteit niet veel.” Hiermee slaat Elsen de spijker op z’n kop. Wie de ranglijst bekijkt ziet dat MVV op een achtste plek met 49 punten staat. Ook Cambuur heeft 49 punten maar wel een slechter doelsaldo. Dan volgen FC Volendam, Almere City FC en FC Dordrecht – dat al een periodetitel op zak heeft – op drie punten. Op vijf punten van MVV staan dan FC Den Bosch (13e) en FC Oss (14e).

Jong AZ boekt in het eerste seizoen in de Jupiler League wisselende resultaten. Zo wist men drie weken geleden in Amsterdam knap van kampioenskandidaat Jong Ajax (1-0) te winnen maar werd er vijf dagen later in eigen huis van rode lantaarndrager Jong Utrecht (3-1) verloren. Elsen:  “Jong AZ heeft zich gedurende dit seizoen goed weten te ontwikkelen. Er zit veel talent in deze groep die zich steeds meer de wetten van de Jupiler League eigen heeft weten te maken.”

Jong AZ staat momenteel vijftiende. Deze formatie wist dit seizoen dertien keer te winnen, speelde drie maal gelijk en verloor 19 duels. In totaal wist de ploeg van Martin Haar, die na dit seizoen vertrekt bij de Alkmaarse vereniging, 52 keer te scoren en kreeg het 65 tegentreffers te verwerken. Bij Jong AZ komt MVV een oude bekende tegen. Immers is Denny Landzaat – hij speelde drie seizoenen in de Geusselt – assistent-trainer bij de ploeg uit de kaasstad.

De wedstrijd begint vrijdag de dertiende om 20.00 uur. Scheidsrechter is de heer Gerrets.