https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Late gelijkmaker leidt tot zure nasmaak bij MVV

Vrijdag 08 maart 2019

MVV heeft in de absolute slotfase drie belangrijke punten uit handen gegeven. De Maastrichtenaren stonden lange tijd met 1-0 voor en leken op een zege af te stevenen, maar vlak voor tijd dompelde Stijn Meijer met een rake kopbal De Geusselt in rouw: 1-1.

Door Guy Habets

Het begin van MVV was veelbelovend. Jordy Croux slingerde al in de tweede minuut een bal net voorlangs en een bruisende wedstrijd leek aanstaande. Niets was echter minder waar. De spectaculaire momenten in het eerste half uur waren op één hand te tellen en waren voornamelijk voor de bezoekers uit Flevoland. Almere City probeerde de impasse af en toe te doorbreken en kreeg via Hoefdraad en Kip een aantal kansjes, maar Luuk Koopmans stond steeds op zijn post. Toen de speaker na een half uur de tussenstanden op de andere velden omriep schrok iedereen weer wakker. De excuses van de spreekstalmeester waren veelzeggend.

Toch leek ook MVV wakker te zijn geschrokken door het harde volume uit de geluidsinstallatie. Plotseling zochten de Maastrichtenaren wat meer de aanval en was vooral Marnick Vermijl vaak op de Almeerse helft te vinden. De Belgische rechtsback stoomde een aantal keer gevaarlijk op en testte de kwaliteit van de handschoenen van Etemadi, de keeper van Almere. Die bleken prima te werken, want even later hield hij tot twee keer toe Croux van scoren af. De goede fase van de Sterrendragers werd daardoor niet beloond en de 0-0 ruststand was daarmee niet meer dan logisch.

De amusementswaarde van de wedstrijd nam na de rust zienderogen toe. Kip opende namens Almere de beschietingen met een vrije trap, die net naast zeilde. Daarop nam MVV het heft definitief in handen. Ricardo Ippel leek tien minuten na de pauze de score te openen. Na een prima actie en een dito voorzet van Maxime Gunst leek onze aanvoerder de bal binnen te tikken, maar hij kwam een teennagel tekort. Gelukkig was het even later wel raak voor de Sterrendragers. Koen Kostons ronde een op maat gegeven pass van Marnick Vermijl bekwaam af: 1-0.

De wedstrijd werd daardoor een stuk onderhoudender, omdat de bezoekers uit Flevoland op zoek moesten naar een doelpunt. Almere City kreeg een aantal hoekschoppen en probeerde voornamelijk via de zijkanten door te komen, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van ex-MVV'er Ole Tobiasen niet. MVV zeer zeker wel, want een kwartier voor tijd had Anthony van den Hurk de marge moeten verdubbelen. Hij kon vrij inschieten nadat Joeri Schroijen uitstekend teruglegde, maar hij raakte een Almeerse verdediger in het doel. Daarmee was de kans verkeken.

In de slotfase vergaten de Sterrendragers om de bal in de ploeg te houden. Met een verdediger in de punt van de aanval zocht Almere opportunistisch naar de late gelijkmaker en twee minuten voor tijd viel de eerste doelrijpe kans voor de bezoekers in het netje. Meijer knikte een voorzet vanaf links keurig in de hoek en bezorgde met zijn late goal alles en iedereen van MVV een kater. Met een zege hadden Ron Elsen en zijn manschappen namelijk uitstekende zaken kunnen doen op de ranglijst, maar nu voelt het de hete adem van Almere nog steeds in de nek. De Sterrendragers bezetten de gedeelde zesde plaats met een voorsprong van twee punten op Almere, dat tiende staat.

Volgende week vrijdag treft MVV in Stadion De Geusselt wederom een concurrent. Dan komt RKC Waalwijk naar Maastricht en krijgen de Sterrendragers opnieuw de kans om goede zaken te doen in de Keuken Kampioen Divisie.

MVV Maastricht: Luuk Koopmans; Marnick Vermijl, Shermar Martina, Dimitri Lavalée, Maxime Gunst; Ricardo Ippel, Luc Mares, Koen Kostons (82. Jérôme Deom); Jordy Croux, Anthony van den Hurk en Joeri Schroijen.