https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Met FC Twente pittig affiche bij hervatting competitie voor gehavend MVV

Zaterdag 12 januari 2019

Tijdens het trainingskamp in Turkije leek alles erop dat de geblesseerde MVV’ers langzaam maar zeker de ‘ziekenboeg’ konden verlaten. Maar wellicht is dat te vroeg gejuicht. Als het een beetje tegenzit kan MVV-trainer Ron Elsen zondag 13 januari (aanvang 14.30 uur) tegen kampioenskandidaat FC Twente geen beroep doen op maar liefst zeven spelers.

Ricardo Ippel en Marnick Vermijl zijn geblesseerd en bekijken de wedstrijd van de tribune. Dat geldt ook voor de geschorste Xavier Mbuyamba (rood vs. Cambuur) én Jérôme Deom (5e geel). Verder staan achter de namen van Tuur Houben, Shermar Martina en Joeri Schroijen grote vraagtekens. Dit drietal verliet deze week geblesseerd de training. Pieter Nys traint wel weer volop mee maar is zeker nog niet pijnvrij. “Ik kan uiteindelijk kiezen uit een man of 12, 13”, zegt Ron Elsen. “Een dergelijke situatie heb ik niet eerder meegemaakt. Zelfs vorig jaar niet toen we ook met blessures en interlandverplichtingen zaten.” Wel hoopt Ron Elsen dat er voor zondag 14.30 uur groen licht komt vanuit de KNVB voor de nieuwste aanwinst Joshua Holtby. “Hij is fit. We hopen hem bij MVV verder te kunnen prikkelen en ontwikkelen.” Inmiddels heeft de KNVB Holtby vrijgegeven voor de wedstrijd. Een opsteker!

Met FC Twente komt niet de minste ploeg naar Maastricht. De club uit Enschede degradeerde - ondanks de vierde begroting van de Eredivisie - afgelopen jaar totaal onverwacht uit de hoogste betaalde voetbaldivisie. De club maakt er dan ook geen geheim van dat ze met een budget van ruim 20 miljoen - veruit het hoogste in de Keuken Kampioen Divisie - in 2019 direct terug willen. Des te groter was de stunt van MVV door in de eerste competitiehelft in de Grolsch Veste met 0-1 te winnen. MVV deed het sowieso niet slecht tegen de eredivisiedegradanten. Zo werd tegen de verhouding in verloren van Sparta en zegevierde men tegen aartsrivaal Roda JC. Elsen: “We spelen tegen een sterke tegenstander. Opnieuw tegen een kampioenskandidaat. De uitdaging is dan ook enorm voor ons. We proberen lang in de wedstrijd te blijven. Goed verdedigen en kwaliteit halen uit eigen balbezit. De goede balans opzoeken.”

FC Twente staat momenteel vierde met twee punten achterstand op koploper FC Den Bosch. De ploeg scoort opvallend veel (36) en kreeg 22 tegendoelpunten te verwerken. Wat tegendoelpunten betreft zit MVV vlak in de buurt (24) maar vonden de Maastrichtenaren beduidend minder het netje van de tegenstander (20). MVV staat wat doelpunten betreft zelfs op de laagste score in de Keuken Kampioen Divisie. Deze rode lantaarn deelt MVV - elfde op de reguliere ranglijst - samen met Helmond Sport en FC Dordrecht.

Een opsteker voor FC Twente - dat gesteund zal worden door een uitverkocht uitvak - is dat zondag Oussama Assaidi terugkeert. Assaidi ontbrak sinds april 2018 bij de Tukkers. Hij stond wegens een zware knieblessure negen maanden buitenspel. Hij revalideerde en maakt zondag in de Geusselt zijn rentree. Trainer Marino Pusic kan in De Geusselt ook weer beschikken over Laukart en Bapoh. Ook zij waren maandenlang uit de roulatie.

Scheidsrechter in de Geusselt is Kevin Blom. De wedstrijd begint om 14.30 uur.