logo Willem II

Willem II

Met een knallende 4-1 zege luidt MVV het jaar uit

Vrijdag 20 december 2019

MVV Maastricht gaat het oude jaar uit met een knallende zege. Tegen Helmond Sport werd het uiteindelijk ‘slechts’. 4-1. Want MVV had de Brabanders de hele avond in een verwurgende houdgreep en gaf zelf slechts 1 kans weg. De kerstkalkoen had de ploeg zich de komende periode nog beter kunnen laten smaken door de kansen beter te benutten. Dan had er makkelijk een 7-1 of 8-1 zege ingezeten.

MVV knalde goed uit de startblokken. Binnen vijf minuten stond de 1-0 al op het scorebord: Een lange voorzet kwam op de achterlijn bij Anthony van den Hurk terecht. Hij legde goed terug op Joshua Holtby die via een Helmond-speler en de binnenkant van de paal de Maastrichtenaren op voorsprong bracht. MVV nam even gas terug en zakte in maar precies op het kwartier herpakte de thuisclub zich weer volledig en leek Van den Hurk de 2-0 in te koppen. Een afgemeten voorzet zeilde over Helmond-doelman Van Gassel precies op het hoofd van de vrijstaande MVV-spits. Bij de tweede paal kopte hij echter in het zijnet. De thuisclub bleef het tempo aangeven en drukte de gasten ver terug. Zo wist MVV in het eerste halve uur enkele malen de bal scherp voor het doel te brengen, echter was er steeds niemand bij de tweede paal om het leer vervolgens in 2-0 te transformeren. In de 32e minuut mocht Van den Hurk het opnieuw proberen. Ook nu weer een scherpe voorzet van Schroijen waarbij de bal op het hoofd van de spits viel. Deze keer werd hij zwaar gehinderd en ging zijn inzet dan ook nipt over het Brabantse doel. MVV bleef Helmond Sport goed in de tang houden en de ploeg van Wil Boesen kreeg in de eerste 45 minuten geen enkele doelkans geboden. MVV wel nog. De uitblinkende Joeri Schroijen was het zelf die na 39 minuten een lange aanval van MVV uiteindelijk wist te promoveren tot doelpunt. Via diverse schijven kwam de bal bij de aanvaller terecht die in het strafschopgebied  met zijn ‘chocolade’-been de doelman geen kans liet.

Met de thee compleet nog in de hand had Thijmen Goppel de 3-0 op zijn voet. Een fraaie aanval via links via Serhat Kot belandde bij de aanvaller. Bij de tweede paal leek hij de bal in te gaan schuiven. In zijn enthousiasme raakte hij de bal verkeerd en ging zijn inzet naast. Pech dan in de 50e minuut voor Serhat Kot, die zeer verdienstelijk speelde. Bij een verdedigende actie liep hij een blessure op waardoor hij gewisseld diende te worden. Overigens moesten ook Luc Mares en Shermar Martina in deze wedstrijd met een blessure naar de kant. MVV bleef ook in de tweede helft de dominerende ploeg en het was dan ook niet verwonderlijk dat de 3-0 op het bord verscheen. Op rechts ontsnapte Thijmen Goppel die de bal voor het doel bracht. Via via kwam de bal bij Schroijen terecht die in de 65e minuut van dichtbij hard inschoot. Thijmen Goppel verzuimde even later MVV nog verder op voorsprong te brengen. Schroijen leverde de bal op een presenteerblad af, Goppel kon vanaf 12 meter inschieten. Alleen verdween de bal niet in maar net naast het doel. Een minuut later hetzelfde verhaal voor Schroijen. Hij werd in stelling gebracht door Van den Hurk maar ook zijn schot ging – vanaf 16 meter – ver naast. Uit het niets viel plots in de 74e minuut een treffer voor de gasten. In het strafschopgebied van MVV viel de bal plompverloren voor de voeten van invaller Robert Mutzers die de eerste Brabantse kans van de wedstrijd in een doelpunt wist om te zetten: 3-1. Hierdoor ontstond plotseling onzekerheid in de ploeg en Helmond Sport rook plots nog mogelijkheden. Maar het alles bevrijdende doelpunt viel dan toch aan de andere kant. Een snelle counter via Joeri Schroijen – hij werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’ - kwam bij Raoul Last terecht, die snel mee was opgerukt. Hij bediende Anthony van den Hurk op maat: 4-1. Het laatste wapenfeit kwam in blessuretijd van Thijmen Goppel. Na een mooie actie krulde hij de bal fraai over de Helmond-doelman. Helaas spatte de bal op de lat uit elkaar.
“Ik had vanavond mijn eerste hattrick willen en kunnen scoren”, lachte Joeri Schroijen na afloop breeduit. “Ik ben enorm in mijn nopjes over het resultaat, mijn twee doelpunten en mijn assist. Maar goh, wat had ik graag die bal mee naar huis genomen. Dan had ik hem ingepakt en onder de kerstboom gelegd. Maar hoe dan ook, Kerstmis wordt nu zoveel mooier.”  Ook aanvoerder Anthony van den Hurk was een tevreden man. “Het liep vanavond als een trein. Er had nog veel meer ingezeten. Maar als je ziet waar we vandaan komen, dan mogen we zeer tevreden zijn over het resultaat en hoe we het hebben weten te bewerkstelligen.  Een mooi opstapje om in 2020 op verder te bouwen.” Ook trainer Fuat Usta genoot na afloop. “Als je ziet dat je in diverse wedstrijden beter bent maar dit niet weet om te zetten in doelpunten en punten. Denk maar eens aan de wedstrijden tegen bijvoorbeeld NAC, NEC en Cambuur. Vanavond doe je dat wel en beloon je jezelf. De 4-1 is zeker niet geflatteerd. Sterker nog, de mogelijkheid was er om met nog hogere cijfers van het veld te gaan.”  Fuat Usta is ook te spreken over de supporters die ondanks de tegenvallende resultaten nog zo achter de ploeg staan. “Dat is toch mooi om te zien dat ze ook in slechte tijden blijven komen. Dan pas ben je een echte supporter.”

De Keuken Kampioen Divisie kent nu een korte winterstop. MVV hervat op zondag 12 januari de competitie en wel met een uitwedstrijd in Kerkrade tegen Roda JC. Aanvang 12.15 uur.

Opstelling MVV: Nigel Bertrams, Shermar Martina (46. Facundo Bonifazi), Enes Mahmutovic, Thibaut van Acker, Raoul Last, Thijmen  Goppel, Joshua Holtby, Luc Mares (80. Shermaine Martina), Serhat Kot (57. Koen Kostons),  Anthony van den  Hurk, Joeri Schroijen.
Scheidsrechter: Nagtegaal. Gele kaart: Jeff Stands (Helmond Sport). Toeschouwers: 3.207.