https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Maxime Gunst voor 2 seizoenen naar MVV Maastricht

Dinsdag 14 augustus 2018

MVV Maastricht heeft Maxime Gunst voor 2 seizoenen aan zich weten te binden. Gunst is een 26-jarige Belgische linker vleugelverdediger die tot voor kort speelde voor FC Eindhoven. Daarvoor kwam hij uit voor de U19 van Club Brugge en voor Eendracht Aalst in de Proximus League (20 wedstrijden).
 

De in Waregem geboren Belg speelde in totaal 106 officiële wedstrijden voor FC Eindhoven, waarin hij 3 keer wist te scoren en 17 assists verzorgde. 

Trainer Ron Elsen over het aantrekken van Gunst: “Maxime kent het Nederlandse voetbal goed. Hij speelde vijf seizoenen met FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is derhalve géén onbekende voor ons. Maxime laat in wedstrijden telkens zien dat hij als linksback een mannetje kan uitschakelen en daarnaast beschikt over de nodige drive naar voren. Zijn percentage beslissende voorzetten ligt niet voor niets relatief hoog voor een verdediger. Kortom, hij heeft in het verleden bewezen dat hij het niveau aan kan. Maxime had afgelopen seizoen echter te kampen met een blessure, maar is nu weer volledig fit. Hij zal zich bij MVV Maastricht op trainingen en in wedstrijden verder moeten ontwikkelen. Gebeurt dat, dan verwachten wij dat Maxime met zijn 25 jaar én de nodige Divisie-ervaring op zak tevens een sturende rol richting het team op zich kan nemen.”