https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Luuk Koopmans: 'We zijn na de winterstop echt volwassener geworden'

Zaterdag 09 februari 2019

Voor Luuk Koopmans was het duel tussen TOP Oss en MVV (1-3) een speciale aangelegenheid. De doelman van MVV, die gehuurd wordt van PSV, is een rasechte Ossenaar en speelde dus tegen de club uit zijn eigen stad. Guy Habets sprak namens het mediateam van MVV met de 25-jarige goalie en had het met hem over de wedstrijd, de gedaanteverwisseling van de Sterrendragers na de winterstop en de doelstellingen die MVV dit seizoen heeft.

Door Guy Habets

Na de wedstrijd nam Luuk Koopmans met een glimlach de felicitaties in ontvangst. Niet alleen van ploeggenoten en bestuursleden van MVV, maar ook van de mensen van TOP Oss die hem zijn succes gunden. Immers, Koopmans werd ruim vijfentwintig jaar geleden geboren in Oss en ging er vier jaar geleden pas voor het eerst weg. "Daarom is het ook leuk om hier terug te komen", sprak de MVV-keeper. "Ik ben een Ossenaar in hart en nieren. Al mijn familie en vrienden komen hier vandaan, dus dan is het leuk om hier een wedstrijd te mogen spelen. Dat was door blessures of andere omstandigheden lang niet meer gelukt, dus wat dat betreft was het een mooie avond."

Een mooie avond voor MVV werd het zeker. De Sterrendragers slaagden erin om na de thuiswedstrijden tegen Helmond Sport (3-0) en Telstar (2-0) ook TOP Oss aan de zegekar te binden en wonnen daarmee voor het eerst dit seizoen drie wedstrijden op rij. "We spelen ook echt beter dan voor de winterstop", legt Koopmans uit. "We zijn wat slimmer op sommige momenten. Voor de winterstop speelden we ook aardig hoor, maar toen kregen we de bal er niet in. Dan werd zowat iedere counter ook meteen een tegengoal. Daar hebben we intern echt over gesproken en het lijkt er op dat iedereen de boodschap begrepen heeft. Nu zijn we degelijker, we spelen defensief beter en daarnaast scoren we gemakkelijker. Dan gaat het natuurlijk vanzelf."

Toch moest het tegen het defensief ingestelde TOP Oss van ver komen bij MVV, zag ook de 25-jarige doelman van de Sterrendragers. "In uitwedstrijden hoeven wij het spel normaal gesproken niet te maken, maar zij speelden echt enorm ingezakt. Naast vijf verdedigers hadden ze ook nog twee controlerende middenvelders. Inclusief hun keeper hadden ze dus acht verdedigende spelers op het veld staan. We wisten dus dat we moesten waken voor hun counters en dan is het al helemaal lekker als je al in de eerste helft op 0-1 komt. We hebben gewoon bewezen dat we na de winterstop echt volwassener zijn geworden."

"Met die instelling moeten we natuurlijk verder", bespreekt Koopmans de doelstellingen van MVV. "We willen naar die Play-Offs en je ziet nu dat het met een paar overwinningen op rij hard de goede kant uit gaat. Daarnaast staan we ook nog maar een paar punten achter op Roda, dus dat is ook een mooi extra streven om hen in te halen. Volgende week spelen we tegen Jong FC Utrecht en dan moeten we gewoon winnen. Dat is geen kwestie van kunnen, dat moet gewoon. Als we het niet meer laten liggen tegen de mindere ploegen en blijven brengen wat we de afgelopen wedstrijden hebben laten zien, dan zitten die Play-Offs er echt wel in."