https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846509/NL/reg/hps-meerssenmvv070718.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Laatste duel 2017 voor MVV in Oss

Donderdag 21 december 2017

Het jaar 2017 loopt ten einde. De Kerstinkopen worden links en rechts al gedaan en tijdens de Kerstborrels wordt volop terug én vooruit geblikt. Tóch heeft MVV Maastricht de blik vooral op vrijdagavond 22 december gericht. Dan wordt namelijk de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 gespeeld. In en tegen Oss (20.00 uur). 

Wie donderdagmorgen de training bijwoonde, zag dat het blessurespook De Geusselt nagenoeg verlaten lijkt te hebben. Marvin Ogunjimi en Christophe Janssens, toch twee spelers die de laatste maanden geplaagd werden door blessures, trainden volop mee. Goed om te zien. Zeker ook in de wetenschap dat er een korte rustperiode aan zit te komen, waarin de heren nóg meer kunnen aansterken. Wie de blessureperikelen op de voet heeft gevolgd, concludeert dan dat enkel aanvoerder Ricardo Ippel nog niet óp het veld te bewonderen is. Maar ook hij zal ná de winterstop weer een stuk dichterbij een rentree zitten. 

Nog meer goed nieuws voor de trainersstaf van MVV Maastricht: Steven Pereira keert voor de wedstrijd tegen FC Oss weer terug in de wedstrijdselectie na zijn schorsing van één wedstrijd. Zijn 5e gele kaart van het seizoen in Dordrecht noopte hem thuis tegen Jong Az op de tribune plaats te nemen. De vraag is derhalve, of trainer Ron Elsen kiest voor het verdedigingsduo dat tegen Jong AZ de 0 hield, óf voor de teruggekeerde Pereira. Shermar Martina liet vrijdag jl. in ieder geval zien dat hij een waardige concurrent is voor zijn kameraad in de defensie. 

MVV kijkt na de twee overwinningen op rij (FC Dordrecht, 2-4) en Jong AZ (3-0) weer omhoog. Om dat te kunnen blijven doen, aast de ploeg op de punten in Oss. Maar ook FC Oss wil graag naar boven kijken. Met een puntje minder dan MVV, maar ook één wedstrijd minder gespeeld, staat de ploeg van trainer Klaas Wels momenteel op een 11e plek in de Jupiler League. De Ossenaren zouden graag nog wat omhoog klimmen, om aan het einde van de rit op een Play-Offplek te staan. Wat dat betreft is FC Oss in ieder geval flink in de race. 

De wedstrijd, vrijdagavond in Oss, wordt gefloten door scheidsrechter Clay Ruperti. Weet MVV Maastricht het bewogen voetbaljaar 2017 op een mooie wijze af te sluiten? Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur weten we het.