13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

Klaas Wels: "Ik hou niet van half werk"

voetbal

Klaas Wels: "Ik hou niet van half werk"

Vrijdag 28 mei 2021

De nieuwe oefenmeester van MVV Maastricht, Klaas Wels, heeft na zijn toezegging om naar MVV Maastricht te komen nu ook zijn handtekening gezet onder een contract dat hem twee jaar aan de club bindt.

“Het voelt fijn. Een nieuwe mooie uitdaging, in een prachtige omgeving op een heerlijk veld”, zei de in Den Bosch geboren Klaas Wels toen hij deze week voor het eerst als MVV-coach het kunstgras van De Geusselt betrad. “Ik hoop dat we hier in De Geusselt met ingang van het nieuwe seizoen de supporters weer welkom mogen heten en een prachtig seizoen gaan draaien.”

Het ging relatief snel met het contracteren van Klaas Wels. Nadat Darije Kalezic aangegeven had dat hij bij MVV wilde stoppen, werd contract gelegd met Wels. “Twee dagen na de laatste wedstrijd kreeg ik telefoon van Erik Noor. Ik was blij en positief verrast met de vraag of ik interesse had om naar MVV te komen. Natuurlijk! Dat zo’n mooie club als MVV interesse heeft in Klaas Wels laat ook zien dat ik in Oss iets moois heb neergezet in de afgelopen jaren”, zegt Wels, geboren in Den Bosch, opgegroeid in Schijndel en nu al 18 jaar woonachtig – met vrouw Marjolijn en kinderen Joep en Lotte – in Veghel. “Ik vind het ook mooi te horen dat zowel Erik Noor alsook Darije Kalezic zeggen dat ik op het juiste moment de juiste persoon voor MVV ben. Mooi woorden, schept wel verwachtingen maar ik denk dat ik die verwachtingen richting spelersgroep ook kan waarmaken. Mijn manier van werken is namelijk open, duidelijk, transparant. Waar het moet ontzettend hard maar ook als het nodig is een arm om de schouder. Alles om 1 doel te bereiken: het maximale resultaat voor MVV.  Ik hou niet van half werk. Het is immers het mooiste beroep van de wereld, werkzaam zijn in het betaalde voetbal. Immers de sponsors en supporters van MVV zijn zeer betrokken bij de club. En dan moet je als voetballer er ook alles aan doen om het maximale terug te geven. Goede arbeid leveren. Dan accepteert men ook dat er wel eens een mindere wedstrijd tussen kan zitten.”

28 juni beginnen de trainingen weer in De Geusselt. “We gaan alles goed op een rijtje zetten. Waar kunnen we interessante spelers vandaan halen die binnen de begroting van MVV passen maar ook spelers die naar MVV willen komen en in zichzelf willen investeren. Dat moet nog allemaal z’n beslag gaan krijgen. Maar ik ben ervan overtuigd dat op het moment dat de competitie start we een goed team hebben staan.”

Hoe zit het met het proces waar Darije Kalezic aan begonnen is? “We willen met MVV stappen maken. Structureel. En dat betekent voor MVV  meedoen voor de play off-plekken. En om dat stapje te maken hebben we echt iedereen nodig: directie, spelers, staf, kantoorpersoneel en zeker de trouwe MVV-aanhang. In mijn ogen is ook een grote rol weggelegd voor de Academy.”

Klaas Wels is gewend om met een lage begroting te werken. Bij Top Oss behaalde hij met de laagste begroting van het betaalde voetbal een zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. “Ook afgelopen seizoen hebben we bij Top Oss met minimale middelen, maximaal gepresenteerd. We zijn tiende geëindigd, een plekje boven MVV. Dat vergt veel inventiviteit. De juiste spelers vinden die passen bij de club en omgeving maar bovenal betaalbaar zijn of hun carrière een nieuwe boost willen geven.”

Klaas Wels tekende dus voor twee jaar. Ook Darije Kalezic had een tweejarig contract maar vond het na een seizoen toch beter dat iemand anders de leiding als trainer zou overnemen. “Ik zie het als een groot vertrouwen dat MVV mij een tweejarig contract heeft aangeboden. Ik ben dan ook bereid om dit vertrouwen op alle mogelijke manieren terug te betalen. Dat plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel heb ik. En als de club het goed bevalt, en als Klaas het goed bevalt, wie zegt dan niet dat misschien een derde of zelfs vierde jaar volgt. Ik wil graag bouwen, ik ben iemand die als hij het ergens naar zijn zin heeft er ook graag langere tijd vertoeft.”

De reacties op de benoeming van Klaas Wels waren overal positief. “Dat is mij ook ter ore gekomen. Dat doet mij goed en geeft aan dat mensen vertrouwen in mij hebben. Aan mij de taak om dit vertrouwen waar te maken. Daarbij verbinding maken met de supporters, dat vind ik heel belangrijk. Op het moment dat je hier in De Geusselt speelt en de supporters herkennen zich in de ploeg, zien dat er arbeid geleverd wordt gaan ze achter de ploeg staan, dan kan dat de boost, dat extra zetje in de rug geven. De verbinding heb ik in Oss weten te leggen tussen ploeg en supporters en ik zou er voor tekenen als dit bij MVV ook gaat lukken zodat er ook weer meer mensen richting dit mooie stadion gaan komen.”

Je kunt onze nieuwe trainer ook vol in beeld krijgen in zijn eerste interview voor onze eigen MVV TV-camera. Ben je geinteresseerd? Klik dan HIER

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners