20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Jonge talenten Ajax komen naar De Geusselt

voetbal

Jonge talenten Ajax komen naar De Geusselt

Donderdag 22 oktober 2020

Maastricht versus Amsterdam. Dat staat vrijdag vanaf 18.45 uur op het voetbalmenu in stadion De Geusselt. De mannen van trainer Darije Kalezic treffen dan op de talenten van Jong Ajax. Zoals bekend wordt ook dit duel - vanwege de coronamaatregelen - helaas achter gesloten deuren gespeeld. MVV mist alleen de geblesseerden Jelle Duin en Oussama Zamouri..

“Jong Ajax is een goed voetballende ploeg. Technisch zeer vaardige spelers allemaal. Een team dat het spel graag wil domineren”, kijkt de coach vooruit. “Van de laatste vijf wedstrijden  heeft Jong Ajax er vier gewonnen. Dus ze komen met veel zelfvertrouwen naar Maastricht.”

De contouren van het nieuwe MVV worden steeds zichtbaarder. Dat onderschrijft Kalezic ook. “Ik verwacht dat ons team de huidige lijn voortzet en verdere stappen maakt. Hopelijk met steeds minder individuele fouten.”

September 2016. Vlak voor tijd tekent Joeri Schroijen in De Geusselt tegen Jong Ajax voor de winnende 1-0 treffer. De terugwedstrijd in Amsterdam eindigt vervolgens in 1-1.

Bij de Amsterdammers speelden toen in dat seizoen onder meer de supertalenten Matthijs de Ligt, Donny Van de Beek, Abdelhak Nouri, Frenkie de Jong en Justin Kluivert. Van alle spelers van toen zal vrijdagavond alleen Joeri Schroijen nog op het veld staan. Joeri vindt het jammer dat er vrijdag geen supporters mogen komen kijken. “Als voetballer wil je toch graag de steun van je supporters. Maar goed, het is een aparte tijd. Iedereen heeft er last van. We moeten door. We mogen blij zijn dat er gevoetbald mag worden.” Hoe kijkt Schroijen aan tegen de ontmoeting van vrijdagavond?: “Een voordeel voor ons kan zijn dat de Amsterdammers waarschijnlijk echt alleen met jong komen omdat Ajax zelf in ruim een week tijd twee keer Champions League moet spelen. Maar vergeet niet, als je bij Jong Ajax speelt kun je goed voetballen. Het zal voor ons dan ook een lastige wedstrijd worden maar ik zie dat ook als een mooie uitdaging. We zijn daarbij op de goede weg. In de afgelopen wedstrijden zie je ook dat we lange tijd op het veld de betere zijn. Dat moeten we omzetten in punten.”

De balans tussen beide ploegen slaat vooralsnog in het voordeel van de Maastrichtenaren door. MVV en Jong Ajax speelden in het verleden dertien maal tegen elkaar. MVV wist zes maal te winnen, verloor vier keer en dus was er drie keer geen winnaar. Maar zoals altijd: behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

De 24-jarige talentvolle Stan Teuben is vrijdagavond de arbitrale man die de leiding op het veld zal gaan nemen.

De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports, L1 radio of via het Twitter-account van MVV.

Joeri Schroijen tikt de 1-0 binnen. Links kijkt Matthijs de Ligt verslagen toe.

Strategische Business Partners