19 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo ADO Den Haag

ADO Den Haag

In spookderby spelen MVV-Roda JC: 1-1

voetbal

In spookderby spelen MVV-Roda JC: 1-1

Maandag 29 november 2021

In een derby die ontdaan was van alles wat met een derby te maken heeft, gingen beide partijen huiswaarts met een punt: 1-1. Gelet op het spelbeeld in 90 minuten een terechte uitslag.

In de eerste 42 minuten – dus voordat gestaakt werd – was namelijk MVV de ploeg die heerste op het veld. Roda JC werd op 29 oktober met de rug tegen de muur gezet. MVV miste enkele doelrijpe kansen.

Op 29 november de laatste 48 minuten van dit duel: deze keer zonder supporters (corona-maatregel) op een sombere herfstmaandag. Om 13.00 uur floot scheidsrechter Higler, die een makkelijke middag had, voor het eerst. MVV knalde er direct bovenop. Ook Roda JC liet zich niet onbetuigd en leek na 60 minuten spelen meer in de wedstrijd te komen. Maar dan brak minuut 57 aan. Een schitterende cross-bal van Sven Blummel vanaf rechts van het middenveld op Mitchel Keulen, die in 1 keer de bal in een voorzet verlengde. Inmiddels was Mitchy Ntelo voor het doel verschenen die de bal intikte: 1-0. Roda ging meer druk zetten, MVV wist dit goed op te vangen maar in de 62e minuut ging het goed mis. Tot maar liefst drie maal toe mocht Roda JC van dichtbij aanleggen. Twee keer verdween de bal niet in het doel, de derde keer helaas wel. Roda JC rook bloed en ging op zoek naar doelpunt nummer 2. Tien minuten na het doelpunt stond Pflücke plots oog-in-oog met doelman Romain Matthys. En zoals zo vaak dit seizoen: Matthys bleef de grote winnaar. Ook na dit doelpunt liep MVV terug en kreeg Roda JC liefst zes opgelegde kansen maar geen enkele inzet verdween tussen de palen, vooral ook door het goede werk van Matthys. “We scoren te moeilijk, daarom verliezen we de laatste weken ook niet voor niets zo veel punten”, aldus een geërgerde Roda-trainer Streppel na afloop. Klaas Wels zag een MVV dat goed in de wedstrijd bleef. “We maken vorderingen. We hebben 22 punten na 17 wedstrijden. Dat is met deze jonge ploeg zeker niet verkeerd. Dit houdt echter niet in dat ik helemaal tevreden ben. Maar daar werken we aan om verdere stappen te zetten.”

De voorzet van Mitchel Keulen waaruit Mitchy Ntelo zou scoren.

Sven Blummel is zijn tegenstander te snel af.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners