In gesprek met Erik Stevens Catering

voetbal

In gesprek met Erik Stevens Catering

Vrijdag 17 april 2020

Erik, eigenaar van Erik Stevens Catering in Eijsden en huiscateraar van MVV, vertelt over ondernemerschap te midden van de coronacrisis. 

Sinds twee seizoenen verzorgt Erik Stevens Catering met regelmaat de catering bij verschillende MVV events. “Ik ben een geboren MVV fan. Dus catering verzorgen voor mijn club is altijd al een droom geweest. Helaas ligt het werk bij MVV nu helemaal stil maar ook in deze crisistijd én daarna moeten we voor elkaar klaar staan. Er heerst veel onzekerheid bij iedereen en dat zal nog wel even blijven. Het helpt als we weten dat we er in niet alleen in staan. Daarom is zeker komend seizoen hospitality, gastvrijheid en net dat extra beetje aandacht richting gasten, fans en partners heel belangrijk. Wij staan in ieder geval klaar om MVV daarin te ondersteunen waar we kunnen.”

Schade beperken

“De horeca wordt door de huidige coronamaatregelen hard getroffen maar de evenementen branche nog harder”, laat Erik weten. “De annuleringen kwamen bij ons vanaf begin maart binnen en we kunnen, zoals het er nu naar uit ziet, pas als laatste weer opstarten.” Hij betwijfelt het of hij in 2020 nog grote evenementen kan cateren. Maar Erik en zijn team gaan niet bij de pakken neerzitten. “Gelukkig is er steun van de overheid waarmee we een gedeelte van de kosten kunnen betalen maar het zal hoe dan ook een zwaar jaar worden. Ons motto is: de schade beperken en ons klaar maken voor betere tijden na de crisis.”

Neem tijd voor elkaar

Om toch wat omzet te generen hebben Erik en zijn koks diverse culinaire pakketten samengesteld voor particulieren die via hun webshop te bestellen zijn. “Onze visie is dat je, juist in deze crisistijd, de tijd moet nemen voor de mensen die je dierbaar zijn. Voor je gezin. Probeer samen te genieten van de kleine dingen waar je normaal aan voorbij rent. En wat brengt ons altijd samen? Juist, lekker eten.” Om die eetmomenten net wat specialer te maken helpt Erik Stevens Catering een handje. “De komende weken kunnen mensen een viergangen diner en een ontbijt op bed voor mama op moederdag bestellen. Daarnaast organiseren we 2 mei een avondvullende ‘taste-quiz’. Mensen bestellen ons quizmenu en tunen in, in onze live-uitzending op Facebook. Daar leidt onze quizmaster de deelnemers door de vragen, spel- en kookrondes. Een avond vol plezier en lekker eten, gewoon thuis!”

Teamspirit

“Ook in samenwerking met MVV en Sauter is er een mooi initiatief ontstaan: de MVV BBQ & Wine Box. Een box gevuld met lekkere gerechten en producten voor op de barbecue, rosé wijn en een cadeau van MVV. Als de supporter niet naar de Geusselt kan komen, dan komt MVV gewoon naar de supporter. En de spelers dragen natuurlijk ook hun steentje bij. Zij gaan wekelijks mee bezorgen.” De box is vanaf mei te bestellen. Check komende tijd de socials van MVV voor meer info. 

Licht ook jouw organisatie uit middels #VEURMVVBUSINESS. Klik op de volgende link voor meer informatie: www.mvv.nl/business/veurmvvbusiness 

#HAWPIN #LetOpElkaar  

Misschien ook interessant

Sterrendragers