https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846509/NL/reg/hps-meerssenmvv070718.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Hard werken moet leiden tot resultaat in Leeuwarden

Woensdag 07 februari 2018

Een meer dan degelijke wedstrijd werd er maandag 5 februari jl. op de mat gelegd tegen Jong PSV. Het resultaat was echter niet in lijn met het spel: 1-0 voor de thuisploeg. “We zitten in een hele moeilijke fase”, geeft trainer Ron Elsen aan. “We kunnen het verschil niet maken op dit moment. We speelden vanuit een verdedigend blok en we hebben onze kansen absoluut gehad tegen Jong PSV. Maar het is telkens nét niet. Twee keer teisterden we de paal. Daarnaast wordt een goede inzet van Joeri (Schroijen red.) ternauwernood gepakt door keeper Room. Het is zaak dat we het geluk weer gaan afdwingen. Hard werken en in je team blijven functioneren. Dat is de manier om het tij te keren”.

Dan zal het vrijdag 9 februari in Leeuwarden moeten gaan gebeuren. Pluspunt voor Ron Elsen en zijn trainersstaf is dat de afwezigen van jl. maandag, Dean Koolhof, Koen Kostons en Florian Loshaj wél weer inzetbaar zijn. Of dat ook geldt voor Atilla Yildirim is de vraag. Hij kreeg, vrijwel aan het einde van de donderdagtraining, een stevige tik. Vrijdag zal blijken of dat hij inzetbaar is in het hoge Noorden.

Uitwedstrijden tegen sc Cambuur. MVV Maastricht heeft er zeer uiteenlopende en gemengde gevoelens bij. Neem carnavalsvrijdag afgelopen jaar. Toen reisde de MVV-selectie ook de bijna 325 kilometer richting de provinciehoofdstaf van Friesland. Het werd met de staart tussen de benen teruggestuurd naar Maastricht na een 4-0 nederlaag. Hoe anders was het op zondag 21 mei van hetzelfde jaar. Toen volgde er een vreugde uitbarsting van jewelste na de 1-2 van spits Thomas Verheydt én na het fluitsignaal tijdens de halve finale van de Jupiler Play-offs. Die keer was het in de bus terug nog lang onrustig. Het is makkelijk te voorspellen voor welk scenario spelers en trainers van MVV Maastricht vrijdagavond zullen kiezen…

sc Cambuur zal hier echter niet zomaar mee akkoord gaan. De Friese club zit in de lift na vier overwinningen in vijf competitiewedstrijden. Alleen Jong Ajax was te sterk voor de Friezen (3-2). Ron Elsen: “sc Cambuur heeft een prima ploeg, mooi publiek en altijd een goede ambiance. Daarbij hebben ze een grote en kwalitatief hoogwaardige selectie, waarmee ze wel twee Jupiler League-waardige teams kunnen opstellen. We zullen tot de tanden toe gewapend moeten zijn om daar een goed resultaat neer te zetten.  En hard werken…”

De wedstrijd in Leeuwarden wordt vrijdagavond geleid door scheidsrechter Kooij. Hij fluit om 20.00 uur voor aanvang.