https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Gamin Tribune & 'Gezonde Team:Fit Corner' succesvol geopend

Maandag 20 augustus 2018

In Stadion de Geusselt werd vrijdag 17 augustus, voorafgaand aan de wedstrijd MVV Maastricht - Top Oss (aanvang 20.00 uur) de Noordtribune officieel omgedoopt in de ‘Gamin Tribune’. Samen met SMPM (Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht) en ondersteund door Maastricht Sport en de Gemeente Maastricht, heeft de gezinstribune de naam van het beeldmerk van het ventje dat symbool staat voor DRINK WATER. Wethouder Sport en Recreatie Bert Jongen verrichtte, samen met vertegenwoordigers van alle samenwerkende partijen, de openingshandeling.

Alle aspecten van de belangrijke JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) principes komen op de Gamin Tribune bijeen: Drink Water, Bewegen en Gezonde Voeding. Zo is het cateringpunt onder de tribune omgedoopt tot de ‘Gezonde Team:Fit Corner’, wat weer aansluiting vindt bij het project ‘De Gezonde Sportkantine’. Dit project heeft tot doelstelling sportkantines het gezonde alternatief naast de bekende ‘voetbalhap’ te laten aanbieden. Tevens wordt het drinken van water gestimuleerd door het uitdelen van DRINK WATER-bidons en op termijn wellicht de komst van een WaterTap. 

Daarnaast is de tribune geheel rookvrij gemaakt in het kader van een ‘gezonde levensstijl’ en de bewustwording daarvan. Kortom, MVV Maastricht wil hiermee dé ambassadeur in Maastricht en regio worden op het gebied van Voetbal Beweegt de Stad, de Gezonde Sportvereniging, Team:Fit, Rookvrije omgeving en Drink Water.

De opening van de tribune werd mede mogelijk gemaakt door Playing4Success én Vervoersbedrijf Van Meurs