logo De Graafschap

De Graafschap

Flitsende start MVV eindigt in mineur

Dinsdag 13 april 2021

“MVV speelt vandaag als de vaccinatiecampagne van Hugo de Jonge. Heel veelbelovend beginnen en daarna achter de feiten aan lopen.” Het de laatste tijd veelgeprezen Twitter-account van MVV sloeg ook in de derby tegen Roda JC de spijker op de kop. Een uitstekend begin van de Sterrendragers bleek niet genoeg voor een zege: 2-4

Lange pass Kursad Sürmeli, een-tweetje tussen Rico Zeegers en Sven Blummel, en Jérôme Déom als eindstation. Nauwelijks vijf minuten later: splijtende dieptepass van Déom op Joy-Lance Mickels, die zijn tegenstander opzoekt en binnenschuift. In de Maastrichtse huiskamers zal men  zich na een minuut of 20 in de derby tegen Roda JC even in de ogen gewreven hebben. 2-0 voor, en heer en meester over de hoger geklasseerde Kerkradenaren. MVV speelde verzorgd, won de duels en was messcherp voor de goal. De Kerkraadse buren hadden hoegenaamd niets in te brengen.

Hoe anders was dat 20 minuten later. Een blunder van Mike Havekotte gaf het Roda dat tot dan toe groggy in de touwen hing een levenskus. De doelman liet een afstandsschot van de overdreven opgefokt spelende Pflücke door de handen glippen. Roda zette tactisch om en wist de wedstrijd plots volledig naar de heel-zwarte hand te zetten. De tot dan onzichtbare Bouchouari was telkens de vrije man en aan zijn hand combineerde Roda plots uiterst soepel, waar MVV  nauwelijks nog de ruimte vond. Daarbij moet gezegd dat de ploeg pech had bij de gelijkmaker en de 2-3. Twee keer ketsten schoten af. Eerst voor de voeten van Richard Jensen, daarna stond invaller Serrarens op de voor Roda goede plek.

Zo kwam een eerste helft ten einde die deed denken aan een Engelse wedstrijd: volop strijd, een razend tempo, onnodige fouten en veel goals. MVV liet zich daarin meevoeren in de zeer agressieve speelwijze van Roda, waar de rood-witten in de eerste 20 minuten dat juist niet deden.

Na rust deelde MVV twee aanvallende speldenprikken uit, maar deed Thibaut van Acker zijn ploeg de das om.hij kreeg in de 50ste minuut een rode kaart na een harde charge in de middencirkel. Toen Richard Jensen meteen daarna ook nog de 2-4 op het scorebord bracht, was de wedstrijd voorbij. Met een man meer voetbalde Roda nog makkelijker, MVV werkte hard, maar kwam niet meer tot grote kansen. Het maakte de wedstrijd die zo uitstekend begon uiteindelijk toch nog pijnlijk, concludeerde ook uitblinker Déom na afloop bij ESPN. “Dit is een belangrijke wedstrijd voor iedereen. Het verlies is pijnlijk maar we moeten door naar vrijdag.”

MVV-Roda JC 2-4 (2-3), 13. 1-0 Jérôme Déom, 19. Joy-Lance Mickels 2-0, 22. Patrick Pflücke 2-1, 34. Richard Jensen 2-2, 40. Fabian Serrarens 2-3, 63. Richard Jensen 2-4. Rood: Thibaut van Acker. Gele kaart: Jerome Deom, Koen Kostons, Brem Soumaoro en Sven Blummel.

Opstelling MVV: Mike Havekotte, Rico Zeegers, Brem Soumaoro, Luc Mares, Gaston Salasiwa; Kursad Sürmeli, Jérôme Déom, Thibaut van Acker; Sven Blummel (74. Koen Kostons), Arne Naudts, Joy-Lance Mickels.

Het bepalende moment in de derby. Bij 3-2 krijgt Thibaut van Acker de rode kaart. (Foto: Patrick Smets)