13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

FC Utrecht-doelman Thijmen Nijhuis naar MVV

voetbal

FC Utrecht-doelman Thijmen Nijhuis naar MVV

Donderdag 15 juli 2021

MVV Maastricht heeft een overeenkomst gesloten met doelman Thijmen Nijhuis. Hij komt over van FC Utrecht. De betrokken partijen hebben een huurovereenkomst voor de duur van een jaar afgesloten.

De in Wierden geboren keeper begon zijn carrière bij FC Utrecht in 2009. Hij speelde er in alle jeugdteams en werd vervolgens ook opgeroepen voor achtereenvolgens Oranje Onder 16, Oranje Onder 17, Oranje Onder 18, Oranje Onder 19 en Oranje Onder 20. “Helaas zat ik net niet bij de selectie van Jong Oranje op het EK”, zegt Nijhuis.

Zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie maakte Thijmen op 5 augustus 2016. Die dag speelde Jong FC Utrecht uit tegen NAC Breda.

Afgelopen seizoen was Nijhuis – hij wordt deze maand 23 jaar - korte tijd eerste doelman bij FC Utrecht, toen onder leiding van trainer John van den Brom.

Thijmen kijkt er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij MVV. “MVV is een mooie club met een mooi verleden. Ik kom naar Maastricht om een goed seizoen te gaan draaien. En een play off-plek is mijn doel”, zegt de 1.97 meter lange Nijhuis.

MVV-coach Klaas Wels. “Thijmen is een zeer talentvolle keeper, waarbij we hopen dat hij zijn vorm van het seizoen 2018/2019 weer gaat behalen, toen heeft hij een enorm goed seizoen gedraaid. MVV is een mooi podium voor hem om een boost aan zijn carrière te geven.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners