13 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo De Graafschap

De Graafschap

Drukke dagen voor Ronny van Geneugden

voetbal

Drukke dagen voor Ronny van Geneugden

Maandag 12 juli 2021

Druk wordt er achter de schermen gewerkt aan de samenstelling van het nieuwe MVV voor het komende seizoen. Technisch manager Ronny van Geneugden is sinds 21 juni in dienst van MVV en vanaf dat moment volledig gefocust op het vormen van een goed Maastrichts team.  Onophoudelijk rinkelt de telefoon van Van Geneugden, maar ook de mailbox van de Belg loopt over van de berichten met filmpjes van aangeprezen spelers.

Hoe is het Ronny van Geneugden de eerste weken in Maastricht vergaan?

“Ik heb veel gesprekken gevoerd met trainer, assistenten, Ron Elsen en andere personen die direct bij het technische gedeelte van de club betrokken zijn. Het waren vaak lange, diepgaande gesprekken. Maar allemaal goede gesprekken! We willen als club immers een herkenbare stijl spelen.”

Van Geneugden en Wels bekijken eerst goed welke spelers er in huis zijn. “En dat zijn niet alleen de contractspelers. Nee, we kijken welke kwaliteit we bij de O21 hebben rondlopen. Want waarom spelers elders vandaan halen als we dezelfde kwaliteit in huis hebben?”

Maar ook extern is Van Geneugden intensief bezig. Het eerste belang is de as van het team neer te zetten.“We bekijken spelers, voeren gesprekken. We zijn met sommige spelers al toe aan een tweede of zelfs derde gesprek.” 

De technisch manager ziet ook dat de transfermarkt nog niet echt op gang is gekomen. “Spelers die wij op het oog hebben, zitten vaak nog ‘vast’ bij hun club, omdat ze zelf nog niet de selectie rond hebben. Voor MVV geldt: op het juiste moment toeslaan! Gelet op ons budget betekent dit dat we soms iets langer moeten wachten, dan we gehoopt hadden. Belangrijk voor ons is dat we daarbij niet alleen mikken op de korte maar ook gaan voor visie op de langere termijn.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners