logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Dominant MVV stuurt GA Eagles met 3-0 nederlaag huiswaarts

Maandag 17 februari 2020

MVV Maastricht heeft de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie geen moment in de waan gelaten dat er deze zondagmiddag iets te halen viel in de Limburgse hoofdstad. Met een dikverdiende 3-0 zege stuurde MVV GA Eagles huiswaarts en bleef de thuisclub voor de negende keer op rij in eigen huis ongeslagen.

Fuat Usta koos deze keer niet voor Raoul Last en Marnick Vermijl in de verdediging maar voor Shermar Martina en Joeri Schroijen. Hierdoor maakte William Balikwisha zijn debuut in de MVV-basis.

MVV was vanaf het eerste fluitsignaal fel, geconcentreerd en heerste de eerste 45 minuten op alle fronten. Niet verwonderlijk dan ook dat het eerste gevaar in de wedstrijd voor de rood-witte formatie van Usta was. In de negende minuut kon Enes Mahmutovic – die een puike wedstrijd speelde - een hoekschop ongehinderd inkoppen. Zijn inzet werd echter door de GA Eagles-verdediging van de lijn gewerkt. De thuisclub bleef het tempo aangeven en was steeds een pas sneller dan de bespelers van de Adelaarshorst.

De gasten kwamen pas in de 17e minuut dichtbij het Maastrichtse doel. Verkeerd uitverdedigen bracht Rabillard plotseling oog in oog met MVV-doelman Bertrams. De goalie bleef winnaar in het onderlinge duel. Een minuut later een herhaling van de kansrijke hoekschop in de negende minuut. Ook nu was het Mahmutovic die vanaf vijf meter kon inkoppen. Deze keer ging het leer echter naast het doel. De sterrendragers bleven duidelijk de bovenliggende partij. Eagles-trainer Jack de Gier maakte aan de zijlijn overuren om zijn mannen bij te sturen. Tevergeefs. In de 32eminuut leek de GA Eagles-verdediging op een schiettent. Liefst vijf keer namen de Maastrichtenaren het doel van dichtbij onder vuur. Vier keer lag de doelman of een Deventer-been in de weg. De vijfde keer zag Joshua Holtby Luc Mares kansrijk staan die ook prompt een gaatje zag en de bal in het net schoof: 1-0. MVV rook bloed en zette direct opnieuw druk. Een minuut na het doelpunt haalde de jarige Thijmen Goppel hard vanaf 20 meter uit. De bal spatte op de vuisten van doelman Verhulst – hij speelde in 2015 nog drie keer voor MVV - uit elkaar.

Na rust ging het gretige MVV verder daar waar het gebleven was. De grootste kans was echter na een uur spelen voor GA Eagles. Mertens leek de bal na een hoekschop in het doel te werken. Met een sliding haalde Anthony van den Hurk het leer echter van de lijn waardoor de onzichtbare gasten op de nul bleven steken. De bespelers van De Geusselt bleven echter onverdroten de weg naar voren zoeken en lieten meermaals hun hielen aan de tegenstander zien. Er kwamen enkele kleine kansen waarbij in de 70e minuut een vrije trap van Joshua Holtby – net over de kruising – nog de beste was. In de 72e minuut kwam er voor Luc Mares een nog betere mogelijkheid nadat Thijmen Goppel vanaf 20 meter de paal had geraakt. De terug in het veld springende bal werd opnieuw een prooi voor Luc Mares die prompt zijn tweede treffer van de dag aantekende: 2-0. William Balikwisha leek in de 78e minuut op weg naar de 3-0. Na een mooie actie haalde hij hard uit, doelman Verhulst kon deze keer wel de bal keren.

Van de 82 tot de 85e minuut braken de glansminuten aan van doelman Nigel Betrams. Drie keer redde hij fraai op momenten dat een deel van het publiek het tegendoelpunt al telde.

Anthony van den Hurk wist het goede werk van zijn sluitpost op waarde in te schatten. Na een counter promoveerde hij in de 86e minuut een voorzet tot de 3-0 waardoor de negende keer op rij in De Geusselt niet verloren werd en de drie punten meer dan verdiend in Maastricht bleven.

Opstelling MVV: Nigel Bertrams, Shermar Martina, Enes Mahmutovic, Joeri Schroijen, Thibaut van Acker, Joshua Holtby, Luc Mares, Jerome Deom (85. Koen Kostons), William Balikwisha,  Thijmen Goppel, Anthony van den Hurk. Scheidsrechter: Bijl.