29 maart
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Derbytime maandag in De Geusselt!

voetbal

Derbytime maandag in De Geusselt!

Zondag 11 april 2021

De derby van het zuiden staat maandagavond in De Geusselt op het programma. MVV Maastricht gaat op zoek naar drie punten tegen aartsrivaal Roda JC Kerkrade. Darije Kalezic moet het doen zonder Thomas van Bommel, Timo Stavitski, Kai Bösing, Oussama Zamouri en Manuel Angiulli (geschorst). Achter Djibril Dianessy staat een groot vraagteken.

Noblesse oblige in De Geusselt zou je bijna zeggen, oftewel adel verplicht. Immers de laatste keer dat Roda JC met de winst uit Maastricht vertrok was 24 jaar geleden. In september 1997 won men toen met 2-1. Daarna stond de derby nog zes maal in Maastricht op het menu, drie keer kwam er geen winnaar, drie keer ging de zege naar de Sterrendragers. 

Wel of geen publiek: voor de supporters is het de wedstrijd van het jaar. Hoe ziet Kalezic dit? “Het is absoluut een wedstrijd waarbij de spelers niet extra gemotiveerd hoeven te worden. Want als het voor de supporters de wedstrijd van het jaar is, dan is dat natuurlijk ook voor de spelers en de staf.”

Arne Naudts weet alles over derby’s. “Met Cercle speelde ik tegen Club Brugge. Enorme rivaliteit. Dus ik weet precies wat hier in Maastricht op het spel staat. Ik heb toen wij vanuit De Geusselt richting het uitduel naar Roda JC vertrokken vanuit de bus opnames met mijn telefoon gemaakt van het fantastische afscheid dat we kregen van de supporters. Die beelden staan nog steeds op mijn telefoon en laat ik nog steeds trots aan iedereen zien. Want zo’n afscheid organiseren, is echte passie en liefde voor je club.”

Kalezic: “De wedstrijd leeft enorm in de kleedkamer. Als team hebben we stappen gemaakt. Ik verwijs niet graag naar de ranglijst, daar ben ik niet zo met bezig. Maar toch, we staan gedeeld tiende. Tegen Roda JC willen we zeker drie punten in eigen Geusselt-stadion houden. Daar zullen we alles aan doen. Ook moeten doen. Vanaf het eerste fluitsignaal moeten we scherp zijn, geconcentreerd en allemaal onze taken uitoefenen.”

De wedstrijd maandag begint om 20.00 uur en is live te volgen via ESPN 1, L1 (radio) en RTV Maastricht (radio) en MVV-Twitter.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners