22 oktober
20:00

VS

Column Erik Noor: "Samen maken we stappen"

voetbal

Column Erik Noor: "Samen maken we stappen"

Woensdag 06 oktober 2021

Het mooiste van de zojuist afgesloten eerste periode is natuurlijk vooral dat we jullie, supporters, weer welkom hebben mogen heten! Want laten we eerlijk zijn, de Geusselt is niet gebouwd om leeg te blijven.

We kijken in de afgelopen eerste periode sportief terug op wisselende resultaten van ons nieuwe en vooral jonge team. Pas een paar keer samengespeeld en vooral in eigen huis geregeld positief van zich doen spreken. Toch knap in zo’n korte periode. Van de in totaal negen wedstrijden hebben we er vier goed weten te winnen. Zelfs deden we in deze eerste periode tot de laatste week mee om de hoofdprijs. Dat had toch niemand voor de start van de competitie verwacht!? Maar de mannen op het veld deden het niet alleen! Want wat een waar spektakel creëren jullie mannen en vrouwen op de tribunes, 90 minuten lang! De spelers roemen steeds maar weer jullie enthousiasme en hebben in de media al diverse keren laten weten dat ze hierdoor net dat beetje extra kunnen brengen. Zelfs bij nederlagen blijven jullie de volle 90 minuten aanmoedigen, zingen en dus achter Us MVV staan.

Alleen tegen ADO Den Haag brandden bij sommige supporters de stoppen even door, wat leidde voor onrust in het stadion. Er werden zelfs klappen uitgedeeld. Dit kan natuurlijk niet. Wij keuren iedere vorm van geweld af! Door dit gedrag brengt een klein groepje onverlaten de MVV-supporter in diskrediet. En niet alleen dat: we lopen samen het risico op boetes, geld dat we veel liever investeren in het verder brengen van onze clubs. En we willen toch ook niet dat MVV-fans straks niet meer mee kunnen naar uitwedstrijden? Of dat wij geen bezoekende supporters meer kunnen ontvangen. Of,in het meest extreme geval: wedstrijden zonder publiek? Daarom roep ik echt iedereen op zijn fatsoen te houden en het verstand te gebruiken. We zitten niet te wachten op straffen of maatregelen, maar daar moeten we wel samen voor gaan staan. Zoals we dat al doen sinds ik aangetreden ben als algemeen directeur.  

Iedereen weet hoe de mannen en vrouwen van onze trouwe supporterskern afgelopen zomer gezwoegd hebben om sponsoren en nieuwe seizoenkaarten voor de club te werven. Maar ook nu het seizoen lekker op gang is gekomen, blijven de supporters positief van zich laten horen. Steeds willen ze de helpende hand uitsteken, ook buiten wedstrijden om. Er is constant over en weer overleg, en natuurlijk de sfeeracties in het stadion. Samen gaan we immers voor onze trotse club! En hoe! Kijk eens naar de komende uitwedstrijd tegen VVV Venlo. Er gaan maar liefst ongeveer 500 supporters vanuit Maastricht mee naar De Koel. Het moet toch niet zo zijn dat een tiental supporters dit plezier voor iedereen vergalt. Nee, echt niet .

We zoeken momenteel uit, wie in de fout zijn gegaan en zij zullen voor hun gedrag verantwoording moeten afleggen. MVV Maastricht tolereert geen geweld in stadion de Geusselt. Maastricht staat bekend om z’n gastvrijheid en of we nu winnen of verliezen, in De Geusselt moet iedereen zich welkom en bovenal veilig voelen!

Vanaf zaterdag start de tweede periode en ook in de tweede periode zullen we zeker weer tegen teleurstellingen aanlopen maar zullen zeer zeker ook mooie momenten opleveren die we samen kunnen delen. We maken met de club mooie stappen, en de komende tijd gaan we verdere stappen zetten. En die maken we samen. Samen met spelers, staf, kantoor, vrijwilligers en jullie!

Want: Same Volle Petaj!

Erik Noor

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners