03 december
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

Blummel en Matthys eisen hoofdrol in Almere op

voetbal

Blummel en Matthys eisen hoofdrol in Almere op

Zaterdag 20 november 2021

Met een meer dan 2-0 verdiende overwinning keerde MVV Maastricht vrijdagavond huiswaarts uit Almere. In de tegen Almere City stabiele ploeg van Klaas Wels eisten Sven Blummel en Romain Matthys de hoofdrollen voor zich op.

Sinds zijn komst onder de lat groeit Romain Matthys steeds vaker uit tot uitblinker en dus stabiele factor binnen MVV. De cijfers liegen er dan ook niet om. In ruim 400 minuten moest de Belg slechts 1 keer capituleren. Ook tegen Almere City waakte hij over zijn goal als een kasteelheer die koste wat het kost alle indringers buiten zijn vier muren wenst te houden. Wat Almere ook probeerde, Matthys had steeds een pasklaar antwoord klaar. Bij een 1-0 voorsprong voor de Maastrichtenaren kreeg Almere zelfs een gouden kans om vanaf de strafschopstip Matthys te verschalken. Maar ook nu bleef de goalie ijskoud en pareerde de inzet van Jonas Arweiler.

MVV was voor die tijd goed aan de wedstrijd begonnen tegen een Almere City waar financieel weliswaar enorm veel mogelijk is maar dit op het veld nog niet uit de verf komt. Zelfs niet met een budget van vijf miljoen euro en een toptrainer als Gertjan Verbeek. De betere kansen in het eerste bedrijf waren voor MVV, het zeer behoudend en bijna angstig spelend Almere had weinig tegen het positiespel van de Maastrichtenaren in de melk te brokkelen. MVV had vier prima  doelkansen, Almere City welgeteld één. De doelen bleven echter aan beide kanten leeg.

Ook in de tweede helft begon MVV scherp. Een fout van Ramon Leeuwin in de achterhoede werd vlak na de thee bijna afgestraft door Sven Blummel. Doelman Etemadi was nu nog de winnaar. Drie minuten later -  we hebben het over speelminuut 49 - lagen de kaarten plots anders en kwam Blummel als winnaar uit de bus: Na een snelle counter lanceerde Remans zijn aanvoerder, Blummel dreef de bal op, kapte zijn tegenstander uit draaide en haalde vanaf 20 meter uit. Een prachtige boogbal verdween over de Almere-goalie onhoudbaar in het net: 1-0.

Almere begon nu iets meer druk te zetten maar grote kansen bleven uit. Tot in de 68e minuut toen Orhan Dzepar de bal met de hand speelde: strafschop. Doelman Matthys concentreerde zich op zijn tegenstander én de bal. Beide ‘objecten’ verloor hij vervolgens geen honderdste van een seconde uit het oog. Hij bleef dan ook de winnaar in het onderlinge duel met Arweiler. De thuisploeg was duidelijk van slag, kreeg nog enkele kleinere kansen maar steeds was Matthys het eindstation.

Tien minuten na de gemiste strafschop ging de ervaren Ramon Leeuwin meer dan knullig in de fout en pikte Mitchy Ntelo de bal op die op zijn beurt Blummel bediende: 2-0. “Een uur lang hadden wij niets in te brengen. En, het is gek dat ik dit zeg, maar ik ben blij dat onze supporters vanavond niet in het stadion waren”, waren de alleszeggende woorden van Almere-trainer Gertjan Verbeek.

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Rico Zeegers, Matteo Waem, Clint Essers, Mitchel Keulen, Nicky Souren, Orhan Dzepar, Sven Blummel (90. Simon Libert) , Mart Remans, Mitchy Ntelo (89. Twan Visser), Marciano Aziz (70. Marko Kleinen). Gele kaart MVV: Romain Matthys. Toeschouwers: 0.

Belangrijk moment in de wedstrijd Almere-MVV. Bij een 0-1 stand stopt Romain Matthys de strafschop.

Mitchy Ntelo viert samen met Blummel het tweede Maastrichtse doelpunt.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners