24 januari
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Blog 9 - Wat speelt er?

voetbal

Blog 9 - Wat speelt er?

Donderdag 10 oktober 2019

Waar je als directeur niet over wilt hebben zijn de slechte resultaten en maatregelen tegen supporters. Maar de werkelijkheid op dit moment is niet anders. Om met dat eerste te beginnen. Ja, de resultaten vallen tegen. Voor iedereen is dat een tegenvaller. We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Kijk naar afgelopen vrijdag waar MVV de eerste twintig minuten Helmond Sport de baas was en 0-1 voor stond (hetgeen ook méér had kunnen zijn ) en dan gebeurt er iets waar je als trainer en spelers geen vat op heb: een onterechte rode kaart. Dan krijgt zo een wedstrijd een geheel ander karakter. Enfin, het resultaat is bekend, nederlaag en een geseponeerde rode kaart. Maar het resultaat is wel dat je voorlaatste staat en het zelfvertrouwen een knauw krijgt. Er ontstaat een nieuwe dynamiek in het kleedlokaal. Er is maar een manier om dat te doorbreken en dat is winnen. Spelers en staf werken hier dagelijks aan want iedere sporter wil altijd winnen. Ook tegen Cambuur zullen we er alles aan doen om die drie punten in Maastricht te houden.  

Bij de wedstrijd tegen Helmond waren we genoodzaakt om geen uitsupporters te faciliteren. Een bijzondere pijnlijke maatregel. En ik wil het niet hebben over de hoge eisen die Helmond ons oplegde. Bij de uitwedstrijd in Den Bosch werd de wedstrijd even stil gelegd doordat vuurwerk op het veld kwam. Dat was de tweede keer dat in kort tijdbestek gebeurde. Dit soort incidenten kan de club tussen de €10.000 en €15.000 gaan kosten. Dit zijn boetes opgelegd door KNVB en kosten voor schade in het stadion. Het is enorm wrang dat aan de ene kant supporters via Veer Zien MVV geld beschikbaar stellen voor onze club terwijl we aan de andere kant veel geld kwijt zijn aan boetes. Dat geld hadden we echt liever in de club gestoken. Vuurwerkgooiers duperen de club, maar ook de eigen supporters. Dat is ook de reden dat wij in de toch al beladen wedstrijd in Helmond geen risico hebben willen nemen, en dat we vanaf de wedstrijd NEC Nijmegen - MVV Maastricht nieuwe regels gaan invoeren die het uitreizen beter moeten regulieren. Dit vergt organisatorische en juridische maatregelen. Dat zal voor de supporters aan het begin wennen zijn maar we willen allemaal een ding en dat is veilig naar het voetbal. Een mooi voorbeeld is de wedstrijd Fortuna – Feyenoord. Door goede afspraken was het de Feyenoord-supporters toegestaan om naast busvervoer met 125 (!) auto’s naar Sittard af te reizen. Ik weet dat in het supportersoverleg de supporters hierover ook praten en ook met voorstellen komen om incidenten te zoveel mogelijk te voorkomen.

Uiteindelijk is iedereen de club. Trainer, speler, bestuur, directie en supporter vertegenwoordigen de club op zijn of haar manier. Er is maar één gezamenlijk doel en dat is winnen. En in deze fase hebben we daar iedereen bij nodig. Het is voor de club en supporters zaak dat de rijen gesloten blijven. Vertrouwen uitspreken naar elkaar.  Sporters presteren beter als ze het vertrouwen voelen van hun coaches en die op hun beurt van de club en supporters. Wat dat betreft sluit ik me van harte aan bij de oproep die de Angel-Side deed op Facebook. Een prachtig signaal om vooral nu achter onze club te blijven staan. Laten we elkaar steunen, in plaats van elkaar af te vallen. Kritiek mag, daar loop ik ook niet voor weg, maar zeker op dit moment hebben we elkaar keihard nodig. Op het veld, op kantoor en op de tribunes, en dat liefst als één eenheid. Allemaol achter MVV!

Misschien ook interessant

Sterrendragers