21 februari
20:00
logo Telstar

Telstar

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Blog 8 - Wat speelt er?

voetbal

Blog 8 - Wat speelt er?

Vrijdag 27 september 2019

Alles staat of valt met de sportieve prestaties van het elftal!. Een open deur maar daarom niet minder waar. Als voetbal je core- business is dan werk je vanzelfsprekend het eerst aan het versterken van de selectie, uitbreiding van de staf en het verbeteren van sporttechnische faciliteiten. Meer kwaliteit en een grotere selectie (zodat we een blessuregolf zoals afgelopen seizoen beter kunt opvangen), moeten de basis vormen een goed seizoen. De voetbaldeskundigen zijn het erover eens dat we een goede selectie hebben samengesteld. En nu zijn we enkele weken verder en komen de prestaties niet overeen met het verwachtingspatroon. Dat is teleurstellend. Zo zie je maar weer, in sport krijg je nooit garanties. Kijk ook maar eens naar Anderlecht; daar heeft een wereldtopper als Vincent Kompany ook nog niet de sleutel tot succes gevonden.

De (achteraf)analisten weten natuurlijk allemaal dat het beter moet. Maar de vraag is, hoe doe je dat? In ieder geval rust bewaren, vertrouwen uitspreken maar vooral hard werken. Dan moet het balletje een keer goed vallen. Bij voorkeur meteen met goed voetbal, maar op dit moment zou slecht spelen en toch winnen al goed zijn. Het gaat in topsport immers om winnen. Met het winnen neemt het vertrouwen toe. En dan blijf ik ervan overtuigd dat we met deze spelersgroep ver moeten kunnen komen. Een MVV-supporter die al jarenlang in Haarlem woont maar de club op de voet volgt, vertelde mij onlangs “je kunt veranderen van geloof, politiek inzicht en zelfs van vrouw, maar je kunt nooit wisselen van favoriete voetbalteam”.

Het goede nieuws van afgelopen week is het bekend maken van een nieuwe shirtsponsor. Ook dit is een kwestie van vertrouwen houden, hard werken en tenslotte scoren. Met Naga Solar, de partij achter de zonnepanelen op ons stadion,  hebben we een prima sponsor in huis waarmee we goede afspraken hebben gemaakt over een tijdelijk sponsorship. De gemaakte afspraken geven ons voorlopig rust maar ook de kans om toch verder te kijken naar andere sponsoren. Voor de supporter in het stadion kan het aanbrengen van de zonnepanelen overigens tot enige overlast zorgen. Zo zijn er op twee plekken in het stadion steigers geplaatst om het aanbrengen van de panelen op de daken mogelijk te maken. Het is nog een kwestie van enkele weken en dan zijn alle werkzaamheden afgerond.

Tot slot wil ik in deze blog nog even stil staan bij het overlijden van Fernando Ricksen. Iets dat niemand onberoerd gelaten heeft.  Het leert relativeren. Zo jong nog, en dan zo’n lijdensweg moeten doorstaan. Als MVV hebben we uiteraard de Fortuna-familie onze condoleances overgebracht. Op social media zag ik dat dit gewaardeerd werd. Mooi, maar het was vanzelfsprekend. Vanaf deze plaats wil ik ook de familie en vrienden van Fernando veel sterkte wensen in de komende tijd.

Misschien ook interessant

Sterrendragers