https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Blog 19 - Wat speelt er? (Einde seizoensblog)

Vrijdag 10 mei 2019

We hebben onze doelstelling niet behaald. Dat is de even simpele als feitelijke constatering nu het seizoen 2018-2019 afgelopen is. En daar balen we van. Iedereen had het liever anders gezien. Zeker aangezien we cijfermatig niet eens zo heel slecht uit de bus komen. Meer punten dan vorig jaar, minder nederlagen, maar toch geen toetje. Dat hebben we vooral in thuiswedstrijden laten liggen, zoveel mag ook wel duidelijk zijn. Maar wij zijn MVV en ‘veer verlere noets de mood’. Dus zijn we al volop bezig met de voorbereidingen op volgend seizoen. Waarin we weer een rol van betekenis willen spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat gaan we doen met een nieuwe technische staf. Deze week stond daar al één en ander over in de krant, maar zoals bekend zeggen wij pas iets als de handtekeningen gezet zijn. Het vertrek van Wim Dusseldorp is een feit, en inderdaad zijn we met Ron Elsen in gesprek over de toekomst. Dat wij deze twee toppers enorm dankbaar zijn, moge duidelijk zijn. Ze hebben binnen de mogelijkheden van onze club uitstekend gepresteerd. Helaas zonder kers op de taart dit seizoen.

Een nieuwe trainersstaf gaat hoe dan ook zorgen voor een nieuwe wind. We kijken hierbij nadrukkelijk niet alleen naar een hoofdtrainer. Zeker in het moderne voetbal gaat het om de complete staf. Die moet complementair zijn, en wij zijn ervan overtuigd dat we daarvoor met de juiste mensen in gesprek zijn. Uiteraard is dit een extra investering. Een andere functie voor Ron, en vernieuwing en uitbreiding van de staf. Het laat opnieuw zien dat we binnen MVV investeren in voetbal. In een nieuwe en bredere staf, maar ook in scouting en onze jeugdopleiding. De laatste jaren hebben immers getoond dat er regelmatig talent doorbreekt. Ik noem bijvoorbeeld de Martina’s, Xavier Mbuyamba, Nino Everaers, Lars van Meurs, Koen Kostons. Allemaal jongens die op zijn minst al geroken hebben aan het eerste elftal. Streven is onze talentvolle jeugd ook de komende seizoenen weer kansen te bieden.

Dat brengt mij meteen bij de invulling van de selectie. We hebben reeds enkele contracten verlengd, wat ervoor zorgt dat we tien spelers hebben vastliggen. Vanzelfsprekend niet voldoende, maar wel een basis waar we op kunnen gaan bouwen. We zijn nog in gesprek met een aantal huurlingen en jongens van wie het contract afloopt. Daarnaast gaan we de komende maanden bekijken op welke posities we versterking moeten gaan aantrekken. Ons streven is eerder klaar te zijn met onze selectie, al gebiedt de eerlijkheid ook te zeggen dat je in de positie van MVV vaak niet anders kunt dan op het laatste moment toeslaan. Gelukkig hebben we bewezen dat we dat kunnen.

Op sponsorgebied loopt een aantal contracten af. Zo stopt shirtsponsor Open Line na dit seizoen. Ontzettend jammer, want onze samenwerking met Open Line was zeer waardevol. Ik wil Open Line, haar directie en alle medewerkers dan ook bedanken voor de steun aan onze club. Hoe jammer we het ook vinden, er is wel begrip voor de keuzes die een bedrijf moet maken. Wij gaan op zoek naar een nieuwe shirtsponsor, en ik hoop dat de club zich snel ‘kan bedanken bij’ een nieuwe partner. Ik heb meermaals aangegeven dat we op sponsorgebied stappen hebben gezet. We proberen partners, want dat zijn sponsoren tegenwoordig, voor langere tijd vast te leggen en kijken samen naar de toekomst van onze club. Dat (grotere) bedrijven soms een andere keuze maken, is begrijpelijk en niet iets dat alleen MVV parten speelt. Ik ben ervan overtuigd dat we ook komend seizoen weer aan de slag kunnen met een goed sponsorbudget. Daar ben ik alle partners enorm dankbaar voor.

Dan onze supporters. Jullie! Laat ik het maar samenvatten als een roerig jaar. Maar laat ik vooropstellen dat ook ik zie dat er veel misverstanden en onbegrip is ontstaan tussen politie, gemeente en supporters. Ik ga er in elk geval alles aan om doen deze sfeer te verbeteren en de huidige aanpak op een andere manier in te vullen. Op weg naar normalisatie van de voetbalsupporter. Voetbal moet voor iedereen een feest zijn. De vrijdagavond is er voor MVV en haar supporters.

Tot slot: ik dank u voor het lezen van mijn schrijfsels. Ik hoop dat ik daarmee een kijkje in onze keuken heb kunnen bieden. Vanaf de eerste training pak ik de pen weer op. In de tussentijd werken we vol gas verder aan de toekomst van MVV Maastricht. Elk jaar willen we beter worden, en daar gaan we komend seizoen weer vol voor. Ik wens jullie allemaal vast een fijne zomervakantie toe.