https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Blessuregolf teistert MVV voor uitduel FC Volendam

Donderdag 08 november 2018

MVV-trainer Ron Elsen zal moeten puzzelen om vrijdagavond 9 november in het Kras-stadion tot een aanvaardbare basiself te komen. Na het duel met Sparta Rotterdam, jl. vrijdag, kampt de MVV-selectie met vijf blessuregevallen, waarvan twee vraagtekens. Daarbij komt dat aanvoerder Ricardo Ippel tegen de Rotterdammers zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en vrijdagavond tegen FC Volendam sowieso ontbreekt.

Buiten de aanvoerder ontbreken Shermar en Shermaine Martina en Pieter Nys in ieder geval en staat achter de naam van Dimitri Lavalée en Hawbir Moustafa nog een vraagteken. Daarbij ontbrak Asumah Abubakar vrijdag op de afsluitende training omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. Daarom ontkomt Ron Elsen er niet aan enkele spelers uit de A-jeugd aan zijn selectie toe te voegen. “Het verlies tegen Sparta was vervelend, zeker gelet op ons spel en onze kansen. Maar het fysieke resultaat van dit duel is enorm negatief”, zegt Ron Elsen aan de vooravond van het duel in en tegen Volendam. “Maar goed, er komen andere jongens in met andere kwaliteiten en een andere energie. Ik heb er vertrouwen in.”

Over zijn tegenstander zegt Elsen: “Volendam heeft een goede selectie. Kijk maar eens wie ze zelfs op de bank kunnen houden. Ik verwacht dat dit team in de Play-Offs terecht komt.”

Vorig seizoen eindigden de ontmoetingen in 2-2 (in Volendam) en in Maastricht in een zege voor MVV (2-1). Beide ploegen hebben momenteel een mooie reeks achter hun naam staan. De oranje-formatie van trainer Hans de Koning heeft de laatste zes wedstrijden niet meer verloren. MVV heeft dit seizoen in de Keuken Kampioen-divisie nog geen uit-duel verloren. Dan hebben we het over zes duels.

Volendam staat momenteel veertiende (3 zeges, 5 gelijke spelen en 4 nederlagen) op de ranglijst. “Bij een zege springen we naar het linkerrijtje”, kijkt men dan ook al hoopvol in Volendam vooruit.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez. Hij geeft om 20.00 uur het beginsignaal.