https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Belgische aanvaller Tuur Houben op amateurbasis naar MVV Maastricht

Woensdag 11 januari 2017

Belgische aanvaller Tuur Houben op amateurbasis naar MVV Maastricht

MVV heeft wederom een Belgisch talent weten te strikken. Het betreft de 20-jarige Tuur Houben. De aanvaller stond tot voor kort onder contract bij OH Leuven, maar zag daar te weinig perspectief en liet zijn contract met de Belgische club ontbinden. In Maastricht krijgt hij de kans zichzelf op amateurbasis te bewijzen.

Als ‘good practice’ komt hij daar onder andere Alessandro Ciranni en Florian Loshaj tegen. Deze twee getalenteerde jonge Belgen maakten vorig jaar in de winter de overstap vanuit België (KRC Genk) naar Maastricht. Ciranni als huurling, Loshaj als amateur. Beide spelers lieten zich in de tweede seizoenshelft gelden en verdienden daarmee een contract bij MVV.

Tuur Houben heeft deze stap wellicht ook in gedachten. Hij komt uit de jeugdopleiding van OH Leuven en kan uit de voeten als buitenspeler, maar ook als schaduwspits.

Ron Elsen vertelt over Houben: “Tuur is een slimme jongen die door had dat hij op een dood spoor zat bij OHL. Dat heeft hem doen nadenken en besloten deze stap te zetten. In Maastricht mag hij zich gaan bewijzen en zal hij de kansen die hij krijgt, met twee handen moeten aanpakken. In de huidige selectie beschikken we niet over een dermate groot potentieel aan aanvallers. Daarin kunnen we elkaar dan ook tegemoet komen. Tuur is een vleugelspeler die graag een actie maakt en vervolgens een medespeler bedient. Een snelle jongen met daarnaast ook nog oog voor het doel.”