Bekerstrijd van MVV begint dinsdag in Dordrecht

Bekerstrijd van MVV begint dinsdag in Dordrecht

Maandag 28 oktober 2019

MVV Maastricht treedt dinsdagavond aan in en tegen Dordrecht in het kader van de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker. Het wordt een duel van twee teams die meer van het nieuwe voetbalseizoen hadden verwacht. In de reguliere competitie staat MVV immers voorlaatste, FC Dordrecht laatste.

MVV is de laatste drie jaar in de bekercompetitie al vroegtijdig in de eerste ronde uitgeschakeld. Vorig seizoen werd in en tegen Utrecht met 2-0 verloren. Een jaar eerder was AZ met 3-2 te sterk.In het seizoen 2016-2017 verloor MVV op strafschoppen van FC Volendam.

In de strijd om de beker van het seizoen 2013-2014 reikten de Maastrichtenaren nog tot de laatste 16 maar werd er toen onverwacht verloren van JVC Cuijk.

Het grootste succes van MVV werd in 1958 geboekt.  De bespelers van de toenmalige Boschpoort haalden zelfs de halve finale van de beker-competitie. Op het veld van NEC Nijmegen werd met 3-1 van FC Volendam verloren, dat uiteindelijk in de finale verloor van bekerwinnaar Sparta.

MVV maakt een verwarrende periode door. Al sinds het duel met Jong Ajax zit er een stijgende lijn in het spel van de formatie van Fuat Usta. Maar de Maastrichtenaren lijken door pech achtervolgd. Daar waar de tegenstander een enkele kans krijgt en scoort, lijken de ballen erbij MVV maar niet in te willen. Maar ook rode kaarten en onfortuin lijken de ploeg te achtervolgen. De ploeg had immers tegen Cambuur drie punten verdiend, tegen Excelsior (met tien man) was dit zeker ook mogelijk geweest en in Nijmegen tegen NEC verzuimde MVV zich na een sterke tweede helft opnieuw zelf te belonen. Sterker nog, via een ongelukkige verdedigende actie kwam de bal bij toeval terecht bij Okita die op dat moment totaal onverwacht MVV op de knieën wist te krijgen.

Wat de competitie betreft, vrijdag wacht in eigen huis Almere City maar dinsdag dus eerst voor de beker-competitie naar Dordrecht. Beide ploegen speelden op 7 september al voor de competitie tegen elkaar. De wedstrijd eindigde toen in Dordrecht in 1-1, met een Maastrichts doelpunt van Joshua Holtby. FC Dordrecht wil de bittere smaak in de mond van afgelopen vrijdag natuurlijk zo snel mogelijk rechtzetten. Toen werd met 5-0 verloren van De Graafschap.

Misschien ook interessant

Sterrendragers