https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1846515/NL/reg/hps-shirtricardo.jpg https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1581723/NL/reg/volle-petaj-grijs.png https://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608442/NL/reg/sub-koencloseup.jpg

Alessandro Ciranni voor twee seizoenen MVV’er

Dinsdag 24 mei 2016

Alessandro Ciranni tekent, onder voorbehoud van medische goedkeuring, een contract voor twee seizoenen bij MVV Maastricht. De 19-jarige back, die overigens ook prima op het middenveld uit de voeten kan, kwam afgelopen winter op huurbasis over van KRC Genk.

De jonge Belg maakte zijn debuut voor de Sterrendragers op vrijdag 15 januari in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport en knokte zich met zijn eerste optreden meteen naar een basisplaats tijdens de uitwedstrijd tegen Jong PSV, drie dagen later.

Ciranni kwam tijdens het seizoen 2015-2016, ondanks een schouderblessure die hij opliep in de uitwedstrijd tegen FC Volendam, tot 12 optredens in de hoofdmacht.

Trainer Ron Elsen over Ciranni: “Met het vastleggen van Alessando binden we een jeugdige speler met een volwassen instelling, die ook nog eens op meerdere posities inzetbaar is. Hij heeft technische bagage, is snel en aanvallend ingesteld. Een typische back voor het spelsysteem dat MVV hanteert. We kunnen hem echter ook een linie naar voren schuiven, waar hij op de halfpositie ook tot zijn recht komt. Met zijn drive en inzet heeft hij afgelopen seizoen een goede indruk gemaakt. Wij zijn blij dat Alessandro ook de komende twee seizoenen de MVV-ster op de borst draagt.”