Blog 9 - Wat speelt er?

Donderdag 23 augustus 2018

Een oplettende training bezoeker had me deze week al over de Noordtribune zien struinen. Controle van de stoeltjes. Ook dat hoort bij het werk van een directeur van MVV.  Het stadion is immers elk jaar, nee iedere week, weer een groot punt van zorg.

En met name het schoonhouden van Stadion de Geusselt. Begrijp me niet verkeerd. We werken samen met partijen die hun allerbeste beentje voor zetten. De MTB, Uit de Steigers, de Koraal Groep. Allemaal doen ze bijna dagelijks hun stinkende best om stoeltje voor stoeltje, wc voor wc en gracht voor gracht alles netjes schoon te maken. En dat lukt! Voor even… Want zodra ze even niet omkijken, ligt twee rijen terug alweer de duivenstront en de stof op de stoelen. Het is bijna ondoenlijk om tijdens thuiswedstrijden alle tribunes brandschoon en perfect op te leveren, waar eenieder die onze wedstrijden bezoekt natuurlijk wél recht op heeft. Daarom een beroep aan de creatieve geesten onder jullie: hoe krijgen we dit geregeld? Alle creatieve, ludieke en werkbare ideeën zijn welkom! Want we streven naar perfectie. Op én naast het veld.

Mooi om te zien deze week waren 150 kinderen in ons stadion. Ze namen deel aan het MVV Soccer Bootcamp. Vier dagen trainen als een echte voetbalprof, inclusief tenue en persconferentie. Geweldig, dat enthousiasme. Een nieuwe generatie MVV-supporters, en misschien wel spelers, staat in de startblokken. Even verder over onze eigen jeugd. We hebben dit jaar opnieuw geen officieel tweede elftal. Wel kennen we Jong MVV, waar jongens uit de selectie die op vrijdag niet gespeeld hebben, aangevuld met talenten uit onze A-jeugd, wedstrijden spelen. Oefenwedstrijden weliswaar, maar toch. Een officieel Jong-team is duur, terwijl er elk jaar hooguit twee of drie jongens doorstromen naar de selectie. Daarbij is de tegenstand in de Jong-competitie niet geweldig, vinden wij. Niet voor niets willen de meeste profclubs deelnemen aan de Keuken Kampioen Divisie of deelnemen in de Tweede Divisie. Daardoor is er in mijn ogen sprake van scheefgroei in de voetbalpiramide. Gelukkig zijn Jong-teams in de Keuken Kampioen Divisie nu verplicht om meer met vaste selecties te gaan spelen en spelers onder de 23 op te stellen. Maar dan nog vind ik deze constructie niet ideaal.

Morgen start de competitie. De spelers zijn klaar voor de wedstrijd tegen TOP Oss. Ik denk dat we er qua team beter voor staan dan vorig jaar. Natuurlijk zijn er wat jongens vertrokken, maar ik denk dat we hun vertrek goed kunnen opvangen. Zeker nu de selectie steeds meer vorm krijgt. Maxime Gunst is onze laatste nieuwe aanwinst. Een jongen met ervaring. Met Ricardo Ippel, Pieter Nys, Luuk Koopmans, Dean Koolhof, onze eigen Martina’s, Joeri Schroijen en Hawbir Moustafa hebben we jongens die voldoende wedstrijden op de teller hebben. Zijn we compleet dan? Nee. We speuren nog steeds naar een verdediger en een spits. Maar ik denk dat we allemaal nog even geduld moeten hebben. Helaas heeft Kjell Knops besloten zijn heil elders te zoeken. Met Kjell hadden we de afspraak dat hij bij ons weer toe kon werken naar fitheid en zijn basisniveau. Kjell zoekt op dit moment echter meer zekerheid. Moet ik nog iets over Jonathan Okita zeggen?  Laat ik het er maar op houden dat we een snelcursus transferpolitiek, met alle mogelijke facetten, krijgen op dit moment. Maar wij moeten wel baas in eigen huis blijven. Op naar vrijdag, op naar TOP Oss. Ik heb er zin in!