Blog 8 - Wat speelt er?

Donderdag 09 augustus 2018

Laat ik dit blog maar met een nieuwtje beginnen. We hebben een nieuwe keeperstrainer gestrikt. Na het onverwachte vertrek van Hans Spillmann hebben we goed gezocht naar iemand die onze doelmannen beter kan maken. Ook de komst van een nieuwe keeperstrainer doen we via een testfase. Is er chemie tussen de stafleden onderling en uiteraard de selectie? Mark Hellenbrand gaat vanaf volgende week aan de slag voor MVV. Mark is 38 jaar en heeft een eigen keepersacademie. In 2015 was hij al eens actief voor onze club en hij werkte ook een aantal jaren voor Roda JC. We heten Mark van harte welkom bij MVV.

Wat ik mooi vind om te zien is dat steeds meer oud-spelers zich verbinden aan MVV. Mark is een uitzondering, maar in de jeugd lopen bijvoorbeeld Patrick Duijzings, Anton Vriesde, Yvo Joordens, Jo Quaden, Jef van Vlodrop en Sjoerd Winkens rond. Ons voetbalplatform kent mensen als Bert van Marwijk, en Johan Dijkstra. De technische staf Erik Meijer en Wim Dusseldorp. Verder commercieel Tom Daemen en Reginald Thal. Wellicht vergeet ik nog iemand, maar duidelijk is dat er een positieve vibe heerst rond MVV. Mensen willen weer bij de club horen maar vooral de club beter maken. We zien dat gelukkig ook aan de sponsoren. Reginald en zijn team hebben zo goed als alle sponsorborden in het stadion verkocht. Huidige sponsoren en nieuwe partners verbinden zich voor meerdere jaren aan MVV. Zie de berichten via social media waarop we trots iedere nieuwe of verlengde sponsor bedanken voor zijn steun. Een compliment waard.

Bij de jeugd zijn we trouwens op zoek naar enkele teammanagers en een materiaalman. Mensen die willen werken in een inspirerende en sportieve wereld. Kijk voor meer informatie hier.

Op spelersgebied testen we nu Thomas Horsten. Thomas is een verdediger uit de opleiding van PSV, die bij FC Eindhoven de nodige ervaring op deed. Thomas traint mee en zal vrijdag opnieuw getest worden tegen Almere City. Tegen Spouwen-Mopertingen debuteerde hij. Uiteraard nog wat onwennig, maar wat wil je al je nog niet hebt getraind met je nieuwe ploeg. Overigens vond ik MVV de  eerste helft tegen Spouwen een zeer acceptabel niveau halen. De tweede helft was minder, maar daarbij speelde ook de hitte een rol. Terug naar de transfermarkt: de spitspositie heeft nog altijd prioriteit, maar ook achterin blijven we speuren naar versterking. Hoe onvoorspelbaar de spelersmarkt is, hebben we vorige week kunnen ervaren. Daniël Segovia wilde met alle plezier bij ons komen testen. Wij zagen in Daniël wat we zoeken in een spits: ervaring, iemand die de goal weet te vinden en topfit. Nog geen dag na zijn aankomst was Daniël weer weg. Wat bleek: er was plotseling interesse van een club uit zijn vaderland en daar gaf hij de voorkeur aan. Zo snel kan het gaan. Ook met Jonathan Okita zou het snel kunnen gaan. Ik zeg met nadruk ‘zou’, want meer dan wat sluimerende interesse voor Jonathan is er nog niet. Wij hebben hem wel toestemming te geven om met andere clubs te gaan praten als interesse concreet wordt. Niet dat we Jonathan willen verkopen, en financieel is er ook geen noodzaak toe, maar als het juiste bedrag op tafel komt, kan een transfer snel geregeld zijn.

Wij speuren ondertussen verder naar versterking. Je ziet nu dat spelers vrij komen, of hun eisen verlagen. Het is aan ons om dan de goede keuze te maken. We gaan in elk geval geen spelers halsoverkop aantrekken. Liever een jongen uit de eigen jeugd, dan dat we geld spenderen aan, bijvoorbeeld, iemand die niet fit is en waar we nog twijfel over hebben. We zijn het allemaal eens dat die vervelende transferwindow van 31 augustus voor niemand goed is. Supporters, trainers en clubs hebben hier veel last van. Alleen spelers hebben baat bij een lange transferperiode én clubs met een volle kas. Na England gaan ook steeds meer stemmen op in Nederland en de ons omringende landen om deze deadline te vervroegen en te plaatsen vóór aanvang van de competitie. Dat zou wat mij betreft al een goede stap zijn.